Aanstaande zondag start van de 39e IJspegel Trophy wedstrijden in Scheveningen

IJspegel RaceZondag 17 oktober is het weer zover. In Scheveningen gaan de eerste IJspegels van het nieuwe seizoen 2010-2011 weer van start. De IJspegels zijn een serie wedstrijden die om de twee weken op zondag op de Noordzee voor Scheveningen worden gevaren. In totaal bestaat een serie uit 10 wedstrijddagen. ORC gemeten boten varen tegen elkaar.

De eerste start, op zondag de 17de, is om 11.30 uur. De IJspegels staan garant voor mooie wedstrijdbanen op stromend water. In principe worden er op en neer banen gevaren. Onder mindere weersomstandigheden kan er gekozen worden voor een baan langs vaste tonnen. Per dag wordt er naar gestreefd twee wedstrijden te varen.

Na afloop van de wedstrijden is er altijd een genoeglijk samenzijn, met de daarbij behorende prijsuitreiking, in de mooie nieuwe Jachtclub At Sea van Jachtclub Scheveningen.

Aan het einde van deze seriewedstrijden wordt er onder de deelnemers een spinnaker verloot.

Al met al redenen genoeg om mee te komen doen aan de IJspegelwedstrijden in Scheveningen. Kijk voor meer informatie op de website van de IJspegel: www.ijspegel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: