Ulepanne wint Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2010

Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2010Afgelopen weekend is op de Langweerder Wielen onder fantastische omstandigheden gestreden om de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2010. 68 boten van 17 zeilscholen uit heel Nederland streden daar voor de 17e keer om de titel. Na de drie selectiewedstrijden op zaterdag stond het team van de Ulepanne al 56 punten voor, op de nummer twee van het klassement, zeilschool Pean, die 78 punten verzamelde.

Zondag wederom schitterende omstandigheden om te zeilen, maar de Ulepanne liet zich daar niet door afleiden. Het verschil in punten werd nog verder uitgebouwd, met als eindscore slechts 82 punten. Hierdoor ging de overwinning voor de derde keer op rij naar de zeilschool uit Balk. Eerder al won de Ulepanne de NZK in 2001, 2005 en 2006. De Ulepanne blijft zo de enige Friese zeilschool die dit kampioenschap heeft gewonnen.

Einduitslag Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2010:
1. De Ulepanne A, Balk (82 punten)
2. Zeilschool Pean (145 punten)
3. Zeilschool Vinkeveen (206 punten)

www.zeilschoolkampioenschappen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: