Renée Groeneveld verliest vertrouwen in de technische staf van het Watersportverbond

Renée GroenveldIn de telegraaf lezen we vandaag dat de Nederlandse kernploegzeilster Renée Groeneveld (rechts op de foto) al het vertrouwen in de technische staf van het Watersportverbond heeft verloren. De 24-jarige stuurvrouw kan zich totaal niet vinden in het olympische project dat voor het matchracen in de nieuwe Elliot-klasse is bedacht. "Ik kan niet werken en presteren onder die omstandigheden, vertelt Groeneveld.

Renée Groeneveld: "Het concept van de bond komt erop neer dat het volledige mandaat bij één coach komt te liggen, er met wisselende teams wordt gevaren en de coach ook de uiteindelijke bemanning voor de Olympische Spelen kiest. Hierbij wordt volledig voorbij gegaan aan een door de bond zelf opgesteld evaluatierapport na de Zomerspelen van Peking, waarin onder andere de volledige autonomie van de coach als negatief werd beoordeeld. Ongelooflijk."

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: