Tonnerre de Breskens is RORC Yacht of the Year

Tonnerre de Breskens 3De Royal Ocean Racing Club heeft zopas Piet Vroon's Ker 46 Tonnerre de Breskens benoemd tot RORC Yacht of the Year 2010. Piet Vroon zeilt al zo'n 50 jaar RORC wedstrijden en heeft gedurende deze halve eeuw menig succes weten te boeken waaronder het winnen van de Rolex Fastnet Race. Piet Vroon, nu 80 jaar jong, heeft dit seizoen aan niet minder dan 8 RORC zeilwedstrijden deelgenomen waaronder de winderige Sevenstar Round Britain and Ireland Race (zie foto).

Tonnerre de Breskens 3 neemt de Jazz Trophy mee naar Nederland die staat voor de overall winnaar van de Season's Points Championship, de Trenchemer Cup om de IRC Zero klasse te winnen, de Stradivarius Trophy voor het beste overzeese zeiljacht in IRC en ook de Somerset Memorial Trophy voor de uitstekende raceprestatie van een zeiljacht in eigendom of gezeild door een RORC lid, gestemd door de Algemene Commissie.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: