Uit het Klupreeser receptenboek: AR pudding

Antwerp Race 2010Bereiding:
Neem een 6tal CR1-2 boten en meng ze gedurende 5 minuten. Voeg wat dikke mist toe en stuur ze 2 minuten te vroeg over de lijn op een zacht zeetje. Neem de rest van de CR1-2 boten, laat ze uitlekken over een startlijn en doe wat boter op hun spiegel zodat ze niet aan het pin-end blijven plakken. Laat alles sudderen op een Schelde bouillon gedurende 2 uur en zet de wind op stand 3.

Ontdoe vervolgens 60 CR3-4 boten van hun huik en doe ze in een vaarkom. Voeg wat RIB’s toe en breng op smaak met een soeplepel politieboten. Blaas geleidelijk de mist weg met een flauw zonnetje.

Neem een rauwe groene boei en een rijp startschip. Kap de inhoud van de vaarkom over de groene boei.

Laat weerom gedurende enkele uren sudderen op de Schelde en giet er de overgebleven CR1-2 boten over. Niet eetbare CR3-4 boten zijnoverigens te herkennen aan hun donkere zeilen en een licht zurige smaak. Verwijder ze liefst vóór ze aan de kook zijn, snij ze in schijfjes en zeef ze tot puree.

Doe het vuur uit vóór Antwerpen en verdeel alles over twee grote potten.
Laat beide potten elk 5 uur op een verschillende oever marineren in eigen nat.

Gooi dan alles bij elkaar (of wat ervan overschiet) in een grote loods en klaar is kees.

Voeg geen prijzen toe.

Verzamel het vee, want AR pudding is gezond, maar het blijft veevoeder!
Duw de ondertussen uitgezakte pudding dan zo snel mogelijk en zonder veel respect door de strot van het vee en overgiet met een fles GAY rum.

Smullen maar...

tekst: Piet Zuylentruyt

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: