Christophe Bullens wint race tegen de tijd en neemt deel aan de Velux 5 Oceans

Christophe BullensDe Velux 5 Oceans is nog niet gestart en de Belgische offshore zeiler heeft al een merkwaardige race achter de rug. Na enkele zeer stresserende dagen heeft Christophe Bullens net aangekondigd dat hij er op de valreep in geslaagd is om de Open 60 ‘Artech aan te kopen van Jean Baptiste Dejeanty en dus op zondag 17 oktober aan de startlijn zal verschijnen van de Velux 5 Oceans. Dit alles op 5 dagen van de start van de 30.000 zeemijl lange solo race rond de wereld.

De 49 jarige schipper was de eerste om de 2,500- mijl lange kwalificatie te voltooien op zijn originele Eco 60 ‘Five Oceans of Smiles ‘. Alles werd in de war gestuurd wanneer de originele Five Oceans of Smiles onverwachts zijn mast kwijt raakte op 12 mijl van Cherbourg. Christophe was onderweg vanuit België naar La Rochelle voor de start van de Velux 5 Oceans.

Five Oceans of Smiles werd binnengesleept in Cherbourg met een mast in 3 stukken, een gat in de romp aan stuurboord en gescheurde zeilen. Sinds dat moment heeft Christophe samen met zijn klein team van vrijwilligers non stop gewerkt om een andere Open 60 te vinden om de Velux 5 Oceans te racen.

Nog enkele dagen te gaan tot de start van de wedstrijd en Christophe en zijn team zijn er op de valreep in geslaagd om de fondsen voor de aankoop van Artech rond te krijgen. De boot wordt op dit moment herdoopt in Five Oceans of Smiles, dit alles als steun voor de kinderen besmet met het HIV virus. Smiles is gevestigd in het St Pietersziekenhuis in Brussel en geeft de kinderen besmet met het HIV virus de kans om geboren te worden en op te groeien als normale kinderen.

‘Sinds we de mast verloren hebben, hebben we al een heleboel moeilijke momenten beleefd’ zegt Christophe. ‘We zijn blijven geloven in onze deelname aan deze race en we blijven vechten tot het einde om de race te zeilen. ‘ De fondsen om deze nieuwe boot te kopen werden op het laatste moment bevestigd en we deze wedstrijd racen ! in geen enkel geval zullen we opgeven, we racen voor de kinderen !’

Velux 5 Oceans race director David Adams voegde hieraan toe : “Christophe zijn volharding, niet tegenstaande tegenslag is wat een solo zeiler zo speciaal maakt. Velen onder hen zouden de handdoek ondertussen in de ring gegooid hebben, maar niet Christophe. Hij heeft zonder ophouden gewerkt aan een oplossing om deel te nemen en heeft ondertussen een fantastische Eco 60 om deze Ultimate Solo Challenge te zeilen. “

Artech werd in 2002 gebouwd voor deelname aan de Route du Rhum door Jean-Baptiste Dejeanty en gezeild door Elie Canivenc onder de naam Leasecom. Drie jaar later heeft Dejeanty zelf samen met co-skipper Alexandre Toulorge de Transat Jacques Vabre gezeild onder de naam Maisonneuve-Région Basse Normandie. Op dit moment ligt de boot in Lorient, is klaar om te racen en wordt nog voor het weekend in La Rochelle afgeleverd.

Niet tegenstaande Christophe reeds een kwalificatie heeft gezeild op zijn initiële boot Five Oceans of Smiles, zal hij op aanvraag van het Velux 5 Oceans race comité nog een kwalificatie zeilen. Christophe zal zondag om 16u00 samen met de andere racers de start nemen en vervolgens een kwalificatie zeilen en de laatste voorbereidingen treffen.

De eerste etappe van de Velux 5 Oceans is naar Cape Town, Zuid Africa, vervolgens zeilt de race naar Wellington, Salvador en Charleston vooraleer terug te zeilen naar La Rochelle in juni 2011.

www.velux5oceans.com
www.atlantic60.eu

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: