Team Peulen voor de derde maal Nederlands kampioen H-Boot

  • Author: Ice
    Date: vr, 15/10/2010 - 15:59

Hans Peulen, Patrick Vrancken en René HeijnenAfgelopen weekend, met inbegrip van vrijdag, werd het Nederlands kampioenschap H-Boot gezeild. Een driedaags, intens zeilevenement op de Zuidplas bij Roermond.

Het was reeds derde jaar op rij dat zeilvereniging Maas&Roer de H-boot zeilers gastvrij ontving. De inzet van het wedstrijdcomité, de wedstrijdorganisatie en de verenigingshaven, ervaren tijdens de twee voorgaande jaren, deden weer een flink aantal boten inschrijven. Zeventien teams waaronder 8 Nederlandse, 8 Duitse en 1 Belgisch, zeilden in 10 races om de kampioenstitel.

Het weer, de wind, de fair-play, de sfeer, kortom alles zat mee. Ideale mix dus voor een uiterst sportief kampioenschap. Alhoewel na dag 2 al duidelijk was dat de Nederlands kampioen van 2008 en 2009, Team Peulen, weer een mooie voorsprong had uitgebouwd, bleef de strijd spannend tot de laatste wedstrijd.

Alle zeilers (51), samen met de wedstrijdleiding en assistentie-ploegen, genoten tot 's zondagmiddag van de zeilcompetitie.

Uiteindelijk bevestigden de drie best gerangschikte ploegen van zaterdag, hun koppositie:

1. NED 90 met Hans Peulen, Patrick Vrancken, René Heijnen van Maas&Roer (Roermond)
2. GER 1453 met Stephan Dauber, Axel Pospischiel, Swa Vandael van Aachener Boots Club
3. NED 92 met Marc Prins, Jeroen Happe, Cees Eveleens van ARZV (Alkmaar)

Volledige uitslag hieronder in de bijlage.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: