Franse America's Cup ambities

Aleph Team FranceJa u leest het goed het eerste volledig Franse zeilteam met ambities voor de 34ste America's Cup werd onlangs voorgesteld in het hoofdkwartier van de Franse zeilfederatie (FFV) in Parijs. Het project, dat schuil gaat achter “Aleph Team France”, is een distillaat uit Aleph Sailing, het zeilteam dat zal deelnemen aan de Louis Vuitton Trophy evenementen. Het grote verschil tussen deze beiden is de officiële ondersteuning door het FFV.

Volgens Ligot, de CEO van Aleph Team France is het de bedoeling om een puur Frans zeilteam samen te stellen, gebaseerd op de talrijke expertise die Frankrijk heeft in multihull zeilen. Ligot is zeer enthousiast op de mogelijke kandidaten maar de grootste struikelblok is een slordige 50 miljoen euro bijeen scharrelen, het absolute minimum om competitief en succesvol te kunnen zijn.

De deadline die ze hebben vooropgesteld om het budget bijeen te vergaren is begin maart 2011. Hebben ze tegen die tijd niet 75% van het totaalpakket bijeen trekken ze de stop eruit.

Vive la france! Droom of werkelijkheid? We zullen het weten in maart 2011.

http://aleph-sailing.com/

Foto © Leroy Tremblot / Aleph Team France

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: