Nog meer Franse America's Cup ambities - gebroeders Peyron bundelen hun krachten

Bruno en Loïck PeyronNa de Franse America's Cup ambities van “Aleph Team France” zijn nu de Franse zeilers Bruno en Loïck Peyron aan de beurt om interesse te tonen in het nieuwe multihull geweld. Ambitieus zijn ze zeker want in hun zopas gegeven persconferentie willen ze de America's Cup, die in 2013 gezeild wordt met multihulls, voor de eerste keer naar Frankrijk halen.

Afgelopen vrijdag hadden de gebroeders Peyron in Parijs een meeting met Russel Coutts, de verdediger en organisator van de 34ste America's Cup, om te discussiëren over hoe Frankrijk zou kunnen participeren in zulks ambitieus project.

Bruno en Loïck Peyron hebben ondertussen ook al gesprekken gehad met Stéphane Kandler, Jochen Schümann (2x America's Cup winnaar) en hun ALL4ONE zeilteam met tot doel om de 2 groepen samen te brengen.

Zijn de Fransen capabel om de America's Cup te winnen, 's wereld oudste internationale sport trofee?
Een droom dat Frankrijk, sinds haar eerste deelname in 1967, nooit heeft kunnen verwezenlijken. Niemand twijfelt aan de kennis en ervaring van de Franse ontwerpers, zeilers en bouwers maar dat is nog geen garantie voor succes. De America's Cup is zoals de Formule 1 autosport een wereldevenement met een enorme economische en technologische uitputtingsslag.

Bon, de eerste stenen zijn gelegd en het is nu afwachten tot einde maart om te zien welk Frans team erin slaagt de mega-budgetten bijeen te scharen. Indien ze slagen hebben ze nog eens 3 jaar om zichzelf te bewijzen dat ze kunnen winnen.

www.americascup.com
Foto © Vincent Curutchet

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: