World Match Racing Tour zeilers krijgen hartslagmeters om spanningsfactor te meten

World Match Racing TourAlle World Match Racing Tour zeilers worden volgend jaar uitgerust met hartslagmeters om de opwinding tijdens het zeilen te meten. Dit als onderdeel van een aantal nieuwe initiatieven om de World Match Racing Tour nog spectaculairder te maken voor het publiek.

Volgens WMRT directeur Jim O'Tool zijn de hartslagmeters een beweging naar gesofisticeerdere on-board technologie. Gedurende regatta's met veel wind en close-combat actie moet dit een betere beleving geven aan het publiek.

Of deze innovatie de zeilsport ten goede komt valt nog af te wachten, indien goed toegepast op websites en videostreams kan ik er wel in geloven. Astronauten gebruiken het ook al sinds den beginne...

Dus binnenkort door de live commentaren te horen: “Ben Ainslie, slow down your boat you get to mutch thrill factor”

www.telegraph.co.uk/sport/othersports/sailing/8064062/World-Match-Racin…
www.wmrt.com
Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: