Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee bekend

Conny van Rietschoten TrofeeZeilers en belangstellenden hebben hun stem uitgebracht voor de Conny van Rietschoten Trofee. Inclusief motivering. Op basis van alle voordrachten heeft de onafhankelijke jury de genomineerden en de winnaars bepaald. Dit jaar zijn de volgende zeilers genomineerd:

Categorie jeugdzeilen/surfen

Michelle Broekhuizen
&
Daphne van der Vaart

Categorie wedstrijdzeilen Nationale klassen

Jeroen de Groot
&
Menno Huisman

Categorie zeezeilen

Piet Vroon
&
Robert Rosen Jacobson

Categorie internationaal en Olympisch zeilen/surfen

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout,
&
Marit Bouwmeester
&
Thierry Schmitter

De Conny van Rietschoten Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

Dit jaar is er een aantal veranderingen. Aangezien er onvoldoende aandacht was voor het wedstrijdzeilen in een van de vele mooie Nederlandse nationale klassen, heeft het bestuur besloten een categorie toe te voegen, Categorie wedstrijdzeilen Nationale klassen.

De Categorie Bijzondere Verdienste is in het rijtje verdwenen en daarvoor in de plaats is een nieuwe Trofee gekomen, de Maas Trofee. Bestemd voor een van de honderden vrouwen en mannen die zich belangeloos voor de zeilsport inzetten. Het is het Bestuur van de Stichting Zeiltrophy die jaarlijks de winnaar aanwijst.

In de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt de jury op 25 november eerst bekend wie de winnaars zijn in elke categorie en wie uiteindelijk de 29e winnaar is van de Conny van Rietschoten Trofee 2010. Onder de genodigden bevinden zich de genomineerden, de vroegere winnaars, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen. De feestelijke avond wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Delta Lloyd en de sponsoring van AKD advocaten en notarissen, Magic Marine, Royal Huisman Shipyard en het maandblad Zeilen.

Kijk voor meer informatie op www.vanrietschotentrofee.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: