Watersportverbond toont ambitie richting London 2012

Nederlandse KernploegVrijdag 29 oktober vond in het Internationaal Topzeilcentrum in Den Haag de presentatie van de vernieuwde Nederlandse Kernploeg 2011 plaats. Technisch directeur Hans Bouscholte gaf samen met de kernploegcoaches een toelichting op de resultaten in 2010 en de plannen voor het volgende seizoen. Als klap op de vuurpijl maakte sponsor Delta Lloyd bekend de sponsoring substantieel uit te breiden.

2010 goed jaar

Nederland is onderweg om een groot zeilland te worden. Gemeten naar de resultaten van de Nederlandse zeilers op wereldkampioenschappen in Olympische en Paralympische klassen in 2010 samen eindigt Nederland op een derde plaats.

Cruciale fase
Met nog 637 dagen te gaan tot de start van de Olympische spelen van Londen is dit een cruciaal moment. De meest succesvolle Nederlandse zeilers kunnen zich volgend jaar tijdens de zogenaamde pre-Olympics in augustus 2011 en het ISAF WK in Perth in december 2011 al verzekeren van het exclusieve startbewijs voor London 2012.

Delta Lloyd verzekert ambitie richting 2012

Koen van Niftrik, manager sponsoring van de Delta Lloyd groep lichtte de nieuwe samenwerking toe. “Delta Lloyd is al dé watersportsponsor van Nederland. En we hebben, zelfs in deze tijden van bezuinigingen, ervoor gekozen om de sponsoring van het Watersportverbond substantieel uit te breiden. We zijn heel tevreden met de resultaten en worden exclusief hoofdsponsor van het Watersportverbond. Uiteraard vragen we er veel voor terug maar we hebben er vertrouwen in dat het Watersportverbond dat levert. Kortom we verzekeren de ambitieuze plannen van de bond en vullen het gat dat ontstaan is na het wegvallen van de andere hoofdsponsor.”

De nieuwe Delta Lloyd kernploeg

In 6 Olympische klassen zijn Nederlanders van de Delta Lloyd kernploeg actief op het hoogste niveau:

470 mannen
• Sven en Kalle Coster
• Steven LeFevre en Steven Krol
coach: Sven Karsenbarg

470 vrouwen
• Lisa Westerhof en Lobke Berkhout
coach: Jacco Koops

Laser mannen
• Roelof Bouwmeester
• Rutger van Schaardenburg
coach: Jaap Zielhuis

Laser vrouwen
• Marit Bouwmeester
coach: Mark Littlejohn

Match racen
• Annemieke Bes
• Renee Groeneveld
• Mandy Mulder
• Merel Witteveen
coach: Vacant

RS:X mannen
• Dorian van Rijsselberge
coach: Aaron McIntosh

De Delta Lloyd kernploeg komt uit in twee Paralympische klassen

Sonar
• Udo Hessels
• Mischa Rossen
• Marcel van de Veen
coach: Klaartje Zuiderbaan

2.4 mR
• Barend Kol
• Thierry Schmitter
coach: Ronald van Vianen

Nieuwe coaches
Sven Karsenbarg (47) is de nieuwe coach van de zeilbroers Coster. Karsenbarg, die zelf een gooi deed naar deelname aan de Olympische Spelen van 2004, is sindsdien coach van de talentploeg van het Watersportverbond. Karsenbarg wordt door collega 470-coach Jacco Koop geprezen om zijn kwaliteiten als coach. Karsenbarg en Koops gaan nauwer samenwerken met de twee mannenteams en het damesteam in de kernploeg. “Ik heb er veel zin in. We willen inderdaad meer als team samenwerken. Ik heb geen ervaring in de 470 maar wel in het coachen.”
Klaartje Zuiderbaan (38) is officieel benoemd tot kernploegcoach van de Sonar-zeilers Hessels, Van Veen en Rossen. Zuiderbaan was talentploegcoach in de kielboten en maakte al af en toe de stap naar de Delta Lloyd Kernploeg. Nu begint ze vol goede moed aan de ‘Road to London’.

De positie van coach van de match race-ploeg is vacant sinds Maurice Paardenkooper ontslag heeft genomen op 28 oktober 2010.

Resultaten 2010
Wereldkampioenschappen: 3x Goud (Berkhout/Westerhof (470), Hessels/Rossen/Van de Veen (Sonar), Schmitter (2.4mR), 1x Zilver (Bouwmeester (Laser Radial)

WK ranking overall: 2de land (4de Olympisch/1ste Paralympisch)
ISAF World Cup: 7x Goud, 7x Zilver, 4x Brons
ISAF World Cup jaarprijs: 2x Goud, 2x Brons, 4de land

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: