Wedstrijdreglementen seminar ter voorbereiding van het KBYV examen Deputy Judge

  • Author: Ice
    Date: di, 05/10/2010 - 09:52

vyf isafDe Vlaamse Yachting Federatie (VYF) organiseert een seminar ter voorbereiding van het examen van Deputy Judge van het KBYV. Dit KBYV-examen zal doorgaan op 11 december in de BRYC te Brussel, aanvang 10 uur. Het seminar dat door de VYF georganiseerd wordt, onder leiding van Joep Straus, gaat door in de accommodatie van het BLOSO Sportverblijf te Gent.

Omdat de kennis, nodig voor het behandelen van een protest een uitgebreide wedstrijdreglementen kennis vereist, zijn er twee dagen uitgetrokken: het wedstrijdreglement heeft namelijk 91 regels en 15 aanhangsels. Dit zijn net zo veel regels als het voetbal, cricket en American football te samen.

Het doel van het seminar is die kennis overdracht te verzorgen die nodig is om te kunnen functioneren bij het behandelen van protesten, die voorkomen bij nationale wedstrijden. Er wordt verondersteld, dat de deelnemers een ruime basiskennis van de zeilwedstrijdsport hebben. Lesgevers zullen International Judges zijn die bij de VYF zijn aangesloten (o.a. Bruno de Wannemaeker, Johan Devocht, Joep Straus). Het seminar gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen.

De kennis die men hier kan opdoen is tevens zeer geschikt voor trainers, coaches en wedstrijdzeilers, die hun reglementen kennis op hoger niveau willen brengen.

Datum: 27 en 28 november 2010
Aanmelden: zaterdag 27 november 8:30 uur
Tijd: van 9.00 tot 18.00 uur, zondag tot 17.00 uur
Plaats: BLOSO Sportverblijf te Gent
Prijs: 65 euro inclusief: handouts, middagmaal , koffie of thee
Deelnemers: minimaal 10 tot maximaal 25
Inschrijving: via website www.vyf.be, online onder afdeling cursussen, voor 12 nov.
Betaling: aan VYF gelijktijdig bij inschrijving rekening # BE22 3900 9636 8747 met vermelding van uw naam en ref: reglementenseminar
Informatie: bij Joep Straus tel : +32 3 658 13 49 of mob: +32 473 23 09 83

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: