Dutch Dragoon Cup bijna van start

In het weekend van 16 en 17 oktober wordt in Arnemuiden de Dutch Dragoon Cup 2010 gehouden. De Dutch Dragoon Cup heeft een tweeledig programma. Zowel wedstrijdzeilen als coachen worden in het weekend gecombineerd. De jeugdige catamaranzeilers worden op deze manier uitgedaagd om op een sportieve manier hun kunsten te demonstreren op een Hobie Dragoon en wellicht als volleerd catamaranzeilers naar huis te gaan op zondag.

Het hele weekend blijft het wedstrijdelement aanwezig door middel van een klassement en zelfs een echte prijsuitreiking op zondag. Er zijn nog plaatsen vrij dus schrijf ze snel in!

De jeugd zal overnachten in tenten bij Cat Club Zeeland. Ouders wordt verzocht elders te overnachten, ontbijten en dineren, om de jeugd zo goed mogelijk te kunnen laten focussen op hun zeilweekend. Ouders zijn wel welkom bij de lunches, hierbij hebben zij wel verplicht corvee.

Programma zaterdag 16 oktober:

 • Vanaf 9 uur is de lokatie geopend
 • 11:45 Welkom en briefing
 • 12:00 Lunch (wordt verzorgd)
 • 13:00 Start van de eerste wedstrijd
 • 18:00 Tentenkamp bouwen
 • 18:30 Maaltijd op de lokatie (wordt verzorgd)
 • 20:00 Avondspel
 • Programma zondag 17 oktober:

 • 08:30 Trompetgeschal
 • 09:00 Ontbijt
 • 10:30 Wedstrijden
 • 12:30 Lunch
 • 15:30 Evaluatie
 • 16:00 Prijsuitreiking
 • Inschrijving is slechts 20 euro per Dragoonzeiler voor maaltijden/drinken, contant te betalen op zaterdag bij Cat Club Zeeland. De jeugd dient zelf mee te brengen: tent, slaapzak, slaapmat/luchtbed, warme kleding (incl. muts), laarzen/extra schoenen (i.v.m. mogelijk drassige grond)

  Vooraf inschrijven is gewenst via de website van Cat Club Zeeland Lokatie: Grote Piet, Arnemuiden (Goolge Maps link)

  Voor uw navigatie gebruikt u Muidenweg 213, Wolphaartsdijk (Goes). Net ten noorden van Kanocentrum Kanoa is en weg waar u tegen het eenrichtingverkeer in kunt rijden (kijk uit voor tegenliggers), dan gaat u direct links het grindpad op tot aan de slagboom. Daarachter ligt CCZ.

  Meer info is te vinden op de website van Cat Club Zeeland

  Labels

  Auteur:

  • Een correspondent

   Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

  Voor u geselecteerd: