Weerbericht Antwerp Race 2010

Weerbericht Antwerp Race 2010De volgende dagen trekt een laag dat zich momenteel ten westen van de Britse Eilanden bevindt naar het Middellandse Zeegebied. Een krachtig hoog installeert zicht boven Scandinaïë en krijgt geleidelijk meer greep op ons weerbeeld. De stroming over onze regio krimpt naar oost tot noordoost en voert geleidelijk koelere en droge landlucht naar onze omgeving aan.

Wind en weerbeeld voor de race op zaterdag 9 oktober:

O 10 kt, tijdelijk krimpend naar ONO en geleidelijk toenemend tot 15-20 kt 's avonds.
Na het optrekken van het ochtendgrijs en lokale nevel of mistbank, komt de zon tevoorschijn door het lage wolkendek en wordt het overwegend zonnig. Maxima rond 20 à 21°C.

Wind en weerbeeld voor de terugtocht op zondag 10 oktober:

O 15-20 kt, tijdelijk krimpend naar ONO en toenemend tot 20-25 kt.
Na het optrekken van het ochtendgrijs en lokale nevel, wordt het zonnig. Het wordt zoals zo vaak na de Antwerprace een fris opstaan met minima rond 8°C, geleidelijk klimt het kwik naar 16 à 17°C.

Met vriendelijke groeten,
Fritz Buyl
Meteoroloog Weather4expeditions
www.weather4expeditions.com

Afbeelding: Windfinder.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: