Tom Slingsby en Blanca Manchon winnen ISAF Rolex World Sailors Of The Year Awards 2010

  • Author: Ice
    Date: wo, 10/11/2010 - 12:09

Tom Slingsby en Blanca ManchonDe Australische zeiler Tom Slingsby (Laser & Etchell Wereldkampioen) en de Spaanse surfster Blanca Manchon (RS:X Wereldkampioene & 2x World Cup winnares) werden gisteren tot de beste zeilers van de wereld gekroond. Koning Constantine, voorheen Koning van Griekenland en IOC-lid maakte de prestigieuze wereldwijde bekroning voor de zeilers bekend. Tom Slingsby kon niet naar Athene afreizen voor de ceremonie wegens zwaar onweer boven Sydney dat alle internationale vluchten aan de grond hield.

Nederlandse zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof van de Delta Lloyd Kernploeg waren een van de vier genomineerden bij de dames maar was het winnen van 1 wereldkampioenschap niet genoeg.

Hoe werden de zeilers gekozen?

De genomineerden worden geselecteerd uit alle mogelijke disciplines in de zeilsport. De sporters werden voor hun uitverkiezing beoordeeld op hun sportieve prestaties gedurende de periode tussen 1 september 2009 en 31 augustus 2010.? De uiteindelijke winnaars bij de dames en de heren zijn gekozen door alle watersportbonden die aangesloten zijn bij de ISAF. De bonden mogen slechts een dame en een heer kiezen.

1 x Wereldkampioen niet genoeg voor Berkhout en Westerhof

De Nederlandse zeilsters Berkhout en Westerhof werden dit jaar voor de 2e keer op rij wereldkampioen in de Olympische 470 klasse, een boot die gevaren wordt door twee vrouwen. Berkhout mag zich zelfs vijfvoudig wereldkampioen noemen in deze klasse. Maar deze prestaties waren minder aansprekend dan het wereldkampioenschap en twee overwinningen tijdens ISAF wereldbekerwedstrijden die de Spaanse surfster op haar naam had geschreven in 2010. Manchon was in 2009 ook al genomineerd, toen won ze niet.

www.sailing.org
Foto: Rolex / Kurt Arrigo

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: