Pleomax doet vandaag wederom aanval op Noordzeerecord

PleomaxVanochtend, vrijdag 12 november 2010, is de nieuwe recordpoging gestart van Team Pleomax om de Noordzee in een recordtijd over te steken. De Pleomax vertrok om 7.56,23 vanuit het Engelse Lowestoft om de 105 nautische mijlen (200 km) naar IJmuiden zo snel mogelijk af te leggen. In maart 2008 verbrak de Pleomax voor het eerst dit record met een tijd van 5 uur, 59 minuten en 30 seconden. Het twaalfkoppige team zette met de poging een nieuwe zeiltraditie in.

Het huidige record staat op naam van Team Delta Lloyd dat vorig jaar op 2 december het voormalige record van de Pleomax verbrak met een tijd van 5 uur, 36 minuten en 18 seconden. Dit was 23 minuten sneller dan het oude record van de Pleomax in maart 2008. Om dit record van 2009 te verbreken zal de Pleomax over de afstand van 105 zeemijl een gemiddelde snelheid van meer dan 19,5 knopen moeten halen. Dit betekent dat ze vandaag voor 13.30 uur in IJmuiden aan moeten komen. Inmiddels is met deze vierde recordpoging het Noordzeerecord een begrip gewoden in de zeilkringen. Prins: “Het is prachtig als het een jaarlijks terugkerend uniek zeilmoment blijft.”

Het team van Harm Prins vaart vandaag met hetzelfde schip als in 2008, onder dezelfde weersomstandigheden en dezelfde route. Voor vandaag is een stevige zuidwesten- tot noordwestenwind voorspeld, kracht 8. Het Team Pleomax verwacht dat ze met deze voorspelde weersomstandigheden het huidige record kan verbreken.

Volg het weer op zee:
www.ndbc.noaa.gov/station_page.php?station=62142&unit=E&tz=CET

SMS updates en satteliet communicatie van Harm Prins met ClubRacer via: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1298-Noordzeerecord-aanval-door-Pleo…

Bemanning Pleomax
1 Harm Prins Schipper NL
2 Johan Bol Helm / tactiek NL
3 Michel Kleinjans Helm BE
4 Wouter Kollman Helm NL
5 Erik maas Voordek NL
6 Bram Verbiest Trim BE
7 Jordi v/d Berg Voordek NL
8 Vincent Dolhain Voordek BE
9 Maikel Appeldoorn Trim BE
10 Koos van Dijk Main NL
11 Jos henssen Trim NL
12 Tom van der Vegt Trim NL

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: