Nieuwe website promoot gemengd zeilen als Olympische discipline

Roland GaeblerTijdens de ISAF conferentie in Athene kwam er een duidelijke boodschap naar buiten dat gemengd zeilen in multihulls en de 470 een nieuwe Olympische zeildiscipline zou kunnen worden tijden de Olympische spelen van 2016 in Rio. Roland Gaebler, wereldkampioen Tornado zeilen in 2010, steekt zijn voorkeur niet onder stoelen en banken en neemt het voortouw om het gemengd zeilen te promoten. Dit alles is een zeer logische zet van Roland daar hijzelf wereldkampioen is geworden met een gemend team.

Met behulp van de nieuwe website www.mixedsailing.org wil Roland het publiek informeren over de zeilsport en het mogelijke nieuwe epos in het Olympisch zeilen.

Een definitieve bevestiging over de nieuwe klassen is er nog niet maar na de ISAF conferentie in St. Petersburg in mei 2011 zullen we waarschijnlijk meer weten.

Wil je het gemengd zeilen een kleine boost geven steun dan de zopas gelanceerde Mixed Sailing Facebook pagina: www.facebook.com/pages/Mixed-Sailing/174509932575342

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: