Rolex Sydney Hobart Race 2010 telt veel nieuwkomers

Sydney Hobart RaceDe Rolex Sydney Hobart Race heeft dit jaar een zeer imposante vloot van 99 zeiljachten weten aantrekken met een verbazingwekkend aantal nieuwe deelnemers. Voor het tweede jaar op rij is de Sydney Hobart Race voor minstens één derde van de vloot hun eerste grote race down under.

“A significant feature this year fleet is that 30% will be first time starters in the great race,” vertelde Commodore Garry Linacre van de Cruising Yacht Club of Australia vandaag tijdens de officiële 'race launch'.

Linacre voegde er aan toe: “A mix of international, interstate and local high quality ocean racing yachts attracted to this iconic event is a strong testament to its ‘must do’ appeal.
 It’s a credit to the race also that the likes of Niklas Zennstrom’s JV72 Rán will return to the start line and no less significant to have two of our cornerstone boats, Spirit of Koomooloo and Bacardi, approaching their 25th race milestone”

Favorieten voor de line honours dit jaar zijn de licht aangepaste Wild Oats XI en zwaar gemodificeerde Investec Loyal. Wild Oats XI eigenaar Bob Oatley opteerde dit jaar eerder voor kleine wijzigingen dan grote updates aan zijn boot zodat ze meer tijd op het water konden doorbrengen voor crew training. De Line Honeurs werden vorig jaar gewonnen door Alfa Romeo.

De Rolex Sydney Hobart Race mag dit jaar reeds 102 inschrijvingen noteren waarvan er 99 geconfirmeerd werden voor deelname. De inschrijvingen zijn nog open tot 3 december.

De start is voorzien op 26 december 2010 om 13u00 lokale tijd.

De deelnemerslijst kan je hier vinden: http://rolexsydneyhobart.com/yachts.asp?key=526

Officiële race website: www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: