Strijd om Boterletter op de Kralingse Plas

Boterletter zeilwedstrijdenDit jaar worden op 27 en 28 november de 46ste Boterletter zeilwedstrijden georganiseerd door de Rotterdamsche Zeilvereniging op de Kralingse Plas in Rotterdam. Traditioneel wordt in het laatste weekend voor Sinterklaas deze wedstrijd gezeild door een tiental internationale klassen. Aan het eind van het evenement ontvangt elke deelnemer, geheel in de Sinterklaassfeer, een boterletter. De Boterletter zeilwedstrijden worden jaarlijks bezocht door ongeveer 400-500 zeilers uit heel Nederland.

Er wordt gezeild met Ynling, FJ, FD, 420, 470, Cadet, Contender, Laser Radiaal, Europe, Splash, Laser 4.7, Optimist en O-jol. Alle internationaal erkende klassen zijn welkom.

Een groot aantal zeilers van de Rotterdamsche Zeilvereniging, die in
2012 haar 100-jarig bestaan viert, zijn door de tijd heen tot de top
doorgedrongen. Bekende namen zijn Margriet Matthijse, Daan Kachelland (olympisch goud) en de gebroeders Kouwenhoven, die ook dit jaar weer meezeilen. De wind op de plas draait bij wijze van spreke als er een tram voorbij rijdt. De plas is om die reden een goede leerschool voor zeilers.

De jaarlijkse boterletterwedstrijden vormen dan ook een leuke uitdagende afsluiting van het zeilseizoen. Het weer in november kan koud en onstuimig zijn maar de boterletter is nog nooit afgelast.

Dit zeilweekeinde is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de grootste zeilevenementen van Nederland. Dit jaar is de Boterletter te volgen via social media www.twitter.com/boterletter2010 en op de plas op zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur, Kralingse Plaslaan 113 te Rotterdam.

Inschrijvingen en meer informatie via www.rzv.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: