Denis Van Weynbergh finisht als 39ste Class 40 zeiler tijdens de Route du Rhum 2010

Denis Van WeynberghDeze ochtend om 9u 59 bereikte de Belgische Class 40 zeiler Denis Van Weynbergh de finishlijn van de Route du Rhum. Hij behaalde daarmee de 39ste plek in het Class 40 klassement. De Green Energy 4 Seasons – Diabetics Challenges had in totaal 24 dagen 20 uur 57 minuten en 33 seconden om de 3539 zeemijlen tussen Saint-Malo en Pointe-à-Pitre te overbruggen.

Strikt genomen is een 39ste plaats op 40 deelnemers natuurlijk niet om over naar huis te schrijven, maar pure amateur Van Weynberg zal het niet aan zijn hart laten komen. Voor hem was het simpele feit om al te kunnen starten een halve overwinning. De Route du Rhum uitzeilen was de andere helft. Missie volbracht dus.

De Green Energy 4 Seasons – Diabetics Challenges zal binnen korte tijd vanuit Guadeloupe via de Azoren terug naar België gezeild worden door de schipper zelf, met steun van enkele opstappers van het project ‘Diabetics Challenges’, dat hiermee wil aantonen dat ook mensen met diabetes in staat zijn om sportieve en avontuurlijke tochten op zee te maken.

www.routedurhum.com

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: