Alinghi doet niet mee aan de 34ste America's Cup in 2013

AlinghiVoormalig America's Cup houder Alinghi uit Zwitserland zal in 2013 geen poging ondernemen om de trofee voor een derde keer binnen te halen. Alinghi woordvoerder Paco Latorre vertelt dat de huidige format het voor het team onmogelijk maakt om te participeren in de 34ste America's Cup.

"We've made our announcement and that's all we have say," vertelt Latorre letterlijk. "It's not for us to say that this is good, bad, disappointing or surprising."

Alinghi werd dit jaar tijdens de 33ste America's Cup door BMW Oracle Racing verslagen in amper 2 races. En dit nadat eerst een twee en half jaar durende juridische veldslag werd uitgevochten tussen de eigenaar van Alighi, de Zwitserse biotechnisch tycoon Ernesto Bertarelli en de Amerikaanse software tycoon Larry Ellison.

"De technologie wordt steeds belangrijker, waardoor het echte zeilwerk op de achtergrond wordt verdreven. Daar kunnen wij niet langer mee leven, waardoor we er in 2013 niet bij zullen zijn", klinkt het bij het Zwitserse team.

Latorre vertelde verder in zijn uiteenzetting dat Alinghi wel geïnteresseerd blijft in de America's Cup en dat ze de ontwikkelingen op de voet blijven volgen in de komende maanden maar dat de focus in 2011 zal gericht zijn op de de Extreme 40 Sailing Series .

De volgende America's Cup zal gestreden worden in de nieuwe AC72 catamarans en niet meer in de IACC boten.

Op dit moment hebben nog maar 3 teams hebben de 'challenge papers' getekend voor de 34ste America's Cup. Mascalzone Latino uit Italië, Artemis Racing uit Zweden en een groep dat zijn deelname nog niet aan de grote klok hangt.

www.alinghi.com
www.americascup.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: