WSV Biesbosch trots op 35ste winterwedstrijd te Drimmelen

WSV Biesbosch winterwedstrijd te DrimmelenVoor de 35ste keer klonk het startschot afgelopen zondag aan de oever van de Amer waar menig handicap koning zijn wiegje zag staan. Zo ook dit keer weer een aflevering met diverse klassen. Aan de start de eerste echte Cork 1720 klassenwedstrijd. Steeds meer syndicaten melden zich op de lijn waar sportbootzeilen voor weinig geld (zie het clubracer forum) hoogtij viert.

Dit keer 2 dagen voor de start de ontluiking van een nieuw team: Friends, 4 vrienden die hun Pogo 40, Elan 37, Dehler 36 één keer per maand inruilen voor een paar uurtjes knallen. Vul deze groep mannen aan met een fietsenmakertje uit Oosterhout en je hebt een bemanning die zelf d´n André doen sidderen. Oude rotten die al ruzie hebben met de tacktick meter als hij nog in zijn hoesje thuis in de kast ligt. Bijblijven in de eerste mijlen was het devies en dat is gelukt, de mannen gaan trainen en zien we terug.

Maar dan de wedstrijd, de J/22 klasse start met 7 aanmeldingen en met een mooie close racing werd de TSJ winnaar. In de VJ werd de Tjoep van Wim Jansen winnaar klassiek in de achtervolging Ron Blaas en Jack de Been. In de grotere VJ nieuwe sterren in de maak, Nico Karper met zijn nieuwe 36i werd hier tweede en Twan Vogel wint met zijn optima de eerste wedstrijd. Zeezot is verkocht maar we zien de nieuwe boor niet op de baan, zou het angst zijn…..

In ORC B gaat Koen Salden aan de haal met de overwinning ondanks dat zijn bemanning dus kan winnen zonder Koen aan boord! Robert jan Vos in de achtervolging samen met Hans Schouten in zijn gemeten Dehler 29. In ORC A een strakke paal met de JPH op één. Marc Sluimer met zijn Elan 380 nu vanaf eerste pot meteen goed met een tweede plaats, dit gaat zeker boeiend worden met een aantal concurrenten in de achtervolging. Afgelopen weken werd er driftig op los gemeten in een één tweetje tussen het verbond en WSV Biesbosch om de competitie zo fair mogelijk te houden. Resultaten 15% meer meetbrieven vanaf 1 november in het veld. Tevens een dikke 10% toename in deelnemers.

Zoals al aangegeven een Cork vloot van 8 stuks aan de start met een spannende strijd voorin met de Help (sportboot met jong talent), de nieuwe boot van sponsor Zeilmakerij.com, Koen van Gils en John Keijzer en Pretraket. Na een mooie start van Pretraket was het toch Eye Love Racing die als eerste de bovenboei mocht ronden met naast zich de Spash Test die goed mee liep met fraaie nieuwe High Tech zeiltjes. Vanaf de bovenboei naar A1 onder gennaker werd na een tactisch gevecht met vier boten de eerste winnaar in de Drimmelse Cork klasse Koen van Gils en John Keijzer met Fred van Rijckevorsel aan de helm. Een mooi resultaat na een prachtige dag met een kleine 10/12 knopen wind en een zonnetje.

Volgende pot 21 november een nieuwe ronde voor deze serie waarin dit jaar ook de mogelijkheid tot meerdere starts op het programma staan. Close racing met alle mogelijke klassen, tot dan.

Team winterserie Drimmelen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: