Wereldomzeilers, wedstrijdkanonnen en schepen van alle klassen in het Segel Center op boot Düsseldorf 2011

Naast de internationale sterren van de wedstrijdbanen, zoals bijvoorbeeld drievoudig Olympisch kampioen en tweevoudig America's Cup winnaar Jochen Schümann en de kersverse Tornadowereldkampioen Roland Gäbler, zullen nog veel meer interessante gasten uit de verschillende sectoren van de zeilsport hun opwachting maken in het Segel Center.

Op het podium van het Segel Center zal net als vorig jaar in Hal 17, vlakbij de jacht- en jollenbouwers, negen dagen lang infotainment verzorgd worden.
Met behulp van een groot projectiescherm, waarop spectaculaire plaatjes en videobeelden van het aan de orde zijnde onderwerp getoond worden, worden de toeschouwers als het ware ondergedompeld in de wereld van de zeilsport.
De programmathema’s lopen uiteen van de presentaties van de verschillende klassen schepen, tips voor de juiste zeiltrim op jollen en jachten, tot indrukwekkende beelden en ervaringen van meerjarige wereldomzeilingen en optredens van international bekende wedstrijdzeilers.

Tijdens het eerste weekeinde van boot Düsseldorf zal meervoudig Olympisch kampioen Jochen Schümann te gast zijn in het Segel Center. Hij is nu onderweg met zijn team ALL4ONE naar de Louis Vuitton Trophy en de Audi Med Cup en neemt dus deel aan de op dit moment belangrijkste wedstrijdseries ter wereld. Behalve Schümann zullen uit het team van ALL4ONE ook de Duitse prof en tevens America’s Cup zeiler Matti Paschen en de top matchrace zeiler Sébastien Col vertegenwoordigd zijn.

Ronduit spectaculair zal de presentatie van Roland Gäbler zijn, over de Extreme 40-voet Catamaran, die tijdens haar Europatournee met een internationaal topveld wederom Duitsland aangedaan heeft.
In een buiige wind werden in de Innenförde van Kiel spannende manoeuvres uitgevoerd, waarbij sommige schippers de grootte en de snelheid van hun 12 meter lange racemachines onderschatten en dus aanvaringen niet steeds te vermijden waren.
Bernd Heller zeilde samen met zijn vrouw ook om de wereld. In tegenstelling tot de Roevers hadden zij hun kleine dochtertje Luca mee aan boord en zij schilderen hun ervaringen van het zeilen met kinderen.

Het Audi Sailing Team Germany is ook weer gestart en zal vele topzeilers en jonge talenten in Düsseldorf op het podium voorstellen. Sönke Roever heeft samen met zijn vrouw Judith drie jaar lang via de passaatroute de wereld omzeild op hun 10.80m lange jacht “Hippopotamus”. Hij geeft de bezoekers impressies van hun belevenissen in de Stille Zuidzee en de Golf van Biscaye.

Het blad “Segler-Zeitung” kon als partner van het Segel Center wederom meer dan 25 klasseorganisaties interesseren in deelname aan boot 2011. Van Optimist tot Starklasse kunnen de bezoekers in het Segel Center de verschillende klassen bekijken en van de klasseorganisaties nuttige aanwijzingen krijgen over de zeileigenschappen van de betreffende scheepstypes.

De liefhebbers van klassieke jachten komen volledig aan hun trekken bij de presentatie van het in 1912 gebouwde 12meter jacht “Heti”. Schipper Sven Klingenberg zal ondermeer indrukwekkende foto’s tonen van de Rolex Baltic Week 2010, waarbij de “Heti”, als oudste schip deelnam aan de “Robbe & Berking 12 meter Sterling Cup”. Bezoekers die door de podiumpresentaties geïnfecteerd raken met het zeilvirus, kunnen bij de Opti Contest of de knopensessie direct kennismaken met de praktijk van de zeilsport.

Merle Ibach voer na haar eindexamen solo de Oostzee rond en zal vele indrukwekkende beelden van haar reis meebrengen. Onder de titel “Frauenpower auf See”, zullen enkele deelneemsters van het pure vrouwenteam van de DK 46 “Tutima”, de vragen van het presentatieteam Céline Maywald en Christoph Schumann beantwoorden.
Meer informatie is te vinden onder de rubriek Segel Center op de homepage van boot Düsseldorf : www.boot.de

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: