Artemis Racing meldt zich als uitdager voor de 34ste America's Cup

Artemis Racing en de Royal Swedish Yacht Club (KSSS) hebben op 8 november 2010 tijdens een persconferentie in Stockholm hun deelname bevestigd als uitdager voor de 34ste America's Cup. Wat ook inhoud dat ze meedoen aan de America’s Cup World Series in 2011-2012 welke zullen eindigen met de Challenger Selection Series in 2013. Artemis Racing is het derde zeilteam dat zich nu officieel aanmeldt.

Torbjörn Törnqvist, de voorzitter van Artemis Racing, vertelde op de persconferentie ook dat de Royal Swedish Yacht Club een belangrijke rol zal spelen in de uitdaging van het team.

De Royal Swedish Yacht Club, één van de oudste jachtclubs ter wereld, is al lang vertrouwd met de America's Cup met 3 uitdagingen op hun naam sinds het ontstaan van de Cup in 1851.

In de volgende 3 jaar zal Artemis Racing zich focussen op de bouw van twee AC72 multihulls en de samenstelling van een top-notch zeilteam voor de AC45 World Series en de Challenger Selection Series.

Paul Cayard, de CEO van Artemis Racing, ziet de plannen alvast door een roze bril: “We have been orienting Artemis Racing toward the America’s Cup for more than a year. With much of the plan for the 34th America’s Cup now defined by the Defender, and an early start for the team, we have a tremendous opportunity to mount a winning campaign.”

Paul Cayard deelde ook mede dat Terry Hutchinson (USA) de stuurman wordt en het ontwerpteam door niemand minder dan Juan Kouyoumdjian zal geleid worden. Kouyoumdjian ontwierp de succesvolle Volvo Ocean Racers ABN Amro en Ericsson.

Het volgende evenement waaraan Artemis racing zal deelnemen is de Louis Vuitton Trophy in Dubai, welke start op 14 november. In 2011 staat verder nog de RC44 World Championship tour, het Extreme 40 Circuit en de America’s Cup World Series die in AC 45's worden gezeild op het menu.

Artemis Racing heeft in ieder geval al een bangelijke introductievideo gemaakt, veel kijkgenot.

www.artemisracing.com
www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: