Uitreiking Trofee Gaetan Janssens tijdens Salon nautique de Paris

Salon nautique de ParisOp zaterdag 11 december worden in Parijs de laureaten van de Trofee Gaetan Janssens gehuldigd. Het feestje vindt plaats tijdens de Parijse watersportbeurs "Salon nautique de Paris aan de Porte de Versailles, op de stand van de UNCL, waar lieftallige hostesses vanaf 14u30 uw glazen champagne vol zullen houden.

Deze trofee werd in 2008 boven de doopvont gehouden en moest ene stimulans zijn om de Noordfranse, Belgische, Zuidwest Engelse en Nederlandse zeilers samen te brengen in een vijftal zeilevenementen met internationale faam: de Oostende-Ramsgate-Boulogne, de Grand Prix International de la Côte d’Opale, de Ramsgate IRC Week, het Breskens Sailing Weekend en het Zeebrugse Lightvessel Weekend.

Het zeiljaar 2010 was een goed jaar te noemen, met niet minder dan 223 verschillende zeilschepen die aan één van deze vijf evenementen deelnamen. Dat onze Belgische deelnemers het goed doen is een understatement: ze deden het ronduit schitterend!

In IRC 1 gaat de familie Goubau van de Moana met de hoofdvogel lopen, voor de neus van de Duinkerkse Marine Diffusion (Ph. Bourgeois) en de nieuwe Babacool van C. Lejeune uit Nieuwpoort.

In IRC 2 is het de oldtimer halftonner General Tapioca (Ph. Pilate) die bovenaan de rangschikking prijkt: in drie van de vier manches waaraan hij deelnam wist zij telkens een eerste plaats te behalen. De Nieuwpoortse Bayern Auto Sport strandde op een tweede plaats, net voor alweer een oude bekende: de Capella van Bressiaander Frans Maas.

De planning voor 2011 ziet er als volgt uit:
1 juni: Dover Strait Race (Oostende - Ramsgate)
3 juni: Euro Regatta Ramsgate
5 juni: Michel Jonette Trophy (naar Boulogne)
11-13 juni : Grand Prix International de la Côte d’Opale
28-30 juli : Ramsgate IRC weekend
26-28 augustus : Breskens Sailing Weekend
2-4 september : Lightvessel Weekend (Zeebrugge)

We hopen u in groten getale aan de startlijn van deze wedstrijden te mogen ontmoeten.

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: