20ste Kerstrace te Colijnsplaat telt reeds 46 deelnemers

KerstraceOp zaterdag 18 december is de 20ste Kerstrace vanuit de Jachthaven van Colijnsplaat in het winter-zeilseizoen. Op het moment van schrijven heeft de Kerstman 46 deelnemers ingeschreven, de deadline voor het inschrijven is donderdag 16 december 24.00 uur. Uniek zoals alle edities is de startprocedure, er wordt gestart op rating en de eerste die finisht, heeft de wedstrijd gewonnen. Geen gereken meer achter af, maar juist veel werk vooraf.

Favorieten

Onder de inschrijvingen zitten er verschillende favorieten zoals de ELYXIR van Bas Dijkhuizen uit Kamperland die al podium plaatsen heeft gehaald tijdens de Goofie's race dit seizoen en natuurlijk de laatste editie won van de Kerstrace en de ABOEN van Johan Bol uit Goes die dit seizoen wel goed presteert tijdens wedstrijden op de Grevelingen maar nog teleurstelt tijdens de Goofie's race.

Gevaarlijke outsiders

Er zijn een ook paar gevaarlijke outsiders zoals de LECAS (Contessa 32 van Christophe de Clercq), PRINCE de PETARCQ (Oyster 41 met stuurman Ice), CHECKMATE IV (Swan 45 met niemand minder dan Peter de Ridder) en de BATELEUR (BH 41 van Marco de Bat).

De briefing is om 11u00. De traditionele kerstrace start vanaf 12u00. Prijsuitreiking om ongeveer 19u00. Na de wedstrijd: Citroenjenever, Haring, Glühwein en Live muziek.

Voor meer informatie: Kees Saaman +31 (0) 6 216 74 017.
Inschrijven kan nog via de website www.kerstrace.nl

Kerstrace 2010 forum: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1212-Kerstrace-2010

Foto: Kerstrace archief 2009
Tekst: de Kerstman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: