December: maand van de prijzen voor Nederlandse zeilers?

Marit BouwmeesterAfgelopen week won Marit Bouwmeester ‘Sail Sydney’ in de Laser radial klasse (foto). Marcel van de Veen werd gekozen tot gehandicapte sporter van de Provincie Gelderland. Aanstaande dinsdag worden de landelijke sportprijzen uitgereikt tijdens het Sportgala. Thierry Schmitter en Lisa Westerhof/Lobke Berkhout zijn genomineerd voor respectievelijk gehandicapte sporter en sportploeg van het jaar.

Marit Bouwmeester wint Sail Sydney

Een groot deel van de Delta Lloyd kernploeg was in Australië om te trainen op de locatie van het ISAF Wereldkampioenschap dat in 2011 in Perth plaatsvindt. Aansluitend zijn de Laserzeilers Marit Bouwmeester (Laser radial), Roelof Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg (Laser) doorgegaan richting Syndey voor Sail Sydney 2010.

Marit Bouwmeester, die recent de Connie van Rietschoten trofee kreeg toegewezen, won het evenement in Sydney. Op 9 december was de zeilster die de wereld wil domineren in haar sport de beste van 22 deelnemers. Claire Blom, die niet voor de Delta Lloyd Kernploeg uitkomt, werd vijfde. Bij de mannen werd Roelof Bouwmeester 6de en Rutger van Schaardenburg 10de van de 48 deelnemers. Een goede generale repetitie voor de eerste ISAF World Cup in Melbourne (12-18 december 2010).

Marcel van de Veen Gehandicapte sporter van Gelderland 2010

Marcel van de Veen werd dit jaar Wereldkampioen in de Sonar klasse met zijn teamgenoten Udo Hessels en Mischa Rossen. Het trio heeft zijn zinnen gezet op goud tijdens de paralympische spelen van London. In 2004 waren ze al goed voor zilver. Hun comeback verloopt voorspoedig. Dat heeft vorige week ook geleid tot uitverkiezing tot gehandicapte sporter van het jaar in de Provincie Gelderland voor Marcel van de Veen.

“Het is mooi dat onze goede prestaties opgemerkt worden en dat ik het kleine broertje van het Sportgala heb gewonnen in de categorie gehandicapte sporter van het jaar. Daar ben ik best trots op en het is een waardevolle beloning voor ons team.”

Sportgala nominaties voor Schmitter, Berkhout en Westerhof

Thierry Schmitter is, net zo als in 2009, genomineerd voor gehandicapte sporter van het jaar. Schmitter won dit jaar het WK IFDS (int fed. disabled sailing) in de 2.4mR klasse. Dat was niet de eerste keer. Schmitter won ook al eens het Olympisch brons in 2004 in Athene en werd 5de op de paralympische spelen van China.

Westerhof en Berkhout wonnen dit jaar het Wereldkampioenschap in de 470 klasse op eigen water. Voor Berkhout was dat zelfs de vijfde keer dat ze zich de beste van de wereld mag noemen in de snelle spectaculaire boot. Samen met Marcelien de Koning won Berkhout de prijs ‘Sportploeg van het jaar’ in 2005.

Morgen start Sail Melbourne het eerste ISAF Wereldbeker evenement van het nieuwe zeilseizoen www.sailmelbourne.com.au

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: