EK Melges 24 in 2013 naar Medemblik

Het EK Melges 24 komt in 2013 definitief naar Medemblik. Daartoe besloot het Executive Committee van de Internationale Melges 24 Klasse Associatie (IMCA). Dat gebeurde tijdens de algemene jaarvergadering in Berlijn, waar tevens Borstahusen in Zweden en Gmunden in Oostenrijk zich al potentiële locaties presenteerden.

Het was de kersverse Nederlandse Melges 24 klasse organisatie die met een charmeoffensief het bid won. Na de doorslaggevende presentie ontvingen de comitéleden oer-Hollandse tulpenbollen, aangeboden door Hein Ruyten One Design. 'We zijn blij dat we nu al het vertrouwen hebben gekregen om een Europees Kampioenschap in zo een prestigieuze klasse te mogen organiseren", aldus klassevoorzitter Frank Lieve. 'Nu is het zaak om voldoende sponsoring te vinden om er een State of the Art evenement van te maken. We verwachten zeker honderd boten uit meer dan twintig landen aan de start."

Nederlandse boost

Het feit dat het EK Melges 24 naar Nederland komt, betekent een boost voor de jonge Nederlandse Melges 24-competitie. In oktober konden geïnteresseerde zeilers kennismaken met deze high performance kielboot. De belangstelling was doelgericht en groot met zo'n 24 personen op zaterdag en 18 op zondag. Het resultaat is dat er in 2011 nieuwe teams bij komen. Hein Ruyten: 'Je ziet dat steeds meer topzeilers voor de Melges 24 kiezen, zoals Wietze Zetsema en Hidde Jan Haven. Dat is precies wat we willen bereiken. Alleen met een sterke Nederlandse competitie zijn er kansen om op dit internationale hoge niveau de top te bereiken. Dus geeft 2011 een ideale opstap om door te groeien naar de climax tijdens het EK 2013 Medemblik."

Voor meer informatie, ga naar www.heinruyten.com of www.melges24blog.nl

Tekst: Diana Bogaards
Foto: Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: