Nederlandse TRANSAT 650 zeiler Rosen Jacobson wint Magic Machine Cup 2010

Rosen Jacobson wint Magic Machine Cup 2010Robert Rosen Jacobson heeft met de NED602 de Nederlandse Magic Machine Cup 2010 gewonnen. Hij is daarmee de eerste TRANSAT 650 zeiler die deze Nederlandse trofee voor het beste Nederlandse shorthanded resultaat van 2010 in de wacht sleept. De zilveren bokaal werd vrijdagavond 10 december 2011 bij de KR&ZV “Muiden” uitgereikt door de voorzitter van de Nederlandse Noordzeeclub Henk Sol (zie foto).

Rosen Jacobson stuurde zijn NED602 als eerste en beste Nederlander ooit naar een 3de podiumplaats gedurende de Mini Pavois in mei 2010, een race van 850 zeemijl tussen Frankrijk en Spanje. In augustus 2010 werd hij wederom als beste en eerste Nederlander ooit, 5e in de loodzware 2700 zeemijl lange race op en neer tussen Frankrijk en de Azoren.

In zijn speech na ontvangst van de prijs benadrukte Rosen Jacobson de bijzondere aspecten waarmee de TRANSAT 650 zich onderscheidt van andere vormen van wedstrijdzeilen.

Meer weten over de NED602: http://www.ned602.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: