Technisch directeur Hans Bouscholte vertrekt bij het Watersportverond

Hans BouscholteHet Nederlandse Watersportverbond en technisch directeur Hans Bouscholte kunnen niet meer samen door één deur over het te voeren beleid. Sinds november dit jaar was Bouscholte op medisch advies al op non-actief gesteld. Zijn afwezigheid viel toen samen met het vertrek van coach Maurice Paardenkooper, die op 11 december in een interview in het NRC Handelsblad het Watersportverbond ervan betichtte er op ‘amateuristische wijze een puinzooi’ van te maken.

In het zopas ontvangen persbericht van het Watersportverbond lezen we wel dat er in goed overleg en met wederzijds respect scheiden de wegen zullen scheiden. Bouscholte werd in november 2009 aangesteld als technisch directeur. Zijn contract liep normaal tot na de Olympische Spelen van Londen 2012.

Bouscholte was onder meer de voormalige schipper van de Brunel Sunergy, waarmee hij in twee etappes aan de zeilrace om de wereld (1997-1998) deelnam. Hij gaf bij het Watersportverbond leiding aan een staf van zeven bondscoaches en een kernploeg van achttien zeilers.

Taken technisch directeur Watersportverbond tijdelijk alternatief ingevuld

Op het moment heeft het Watersportverbond de taken van de technisch directeur tijdelijk anders verdeeld. Alle technische beslissingen worden genomen door een groep van vier senior coaches aangevuld met Hoofd Topsport Hessel Evertse.

De volgende coaches hebben zitting in dit Technical Management Team (TMT): Jacco Koops (coach 470 kernploeg), Mark Littlejohn (coach Laser radial kernploeg), Rob Sepers (hoofd jeugdopleiding) en Jaap Zielhuis (coach Laser kernploeg).

Tijdens buitenlandstages en/of wedstrijden vervult een van de senior coaches, bij toerbeurt, het hoofdcoachschap. Het gaat daarbij om zaken die betrekking hebben op de hele kernploeg ter plekke. Denk aan veiligheid, gezondheid, ziekte, verdeling van materiaal en specialisten, begeleiding van medewerkers, representatie, contact met Watersportverbond.

Link naar het interview van Maurice Paardenkooper in het NRC Handelsblad: http://digitaleeditie.nrc.nl/NH/2010/11/20101211___/1_14/article2.html
Foto: ANP

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: