Goofies zeilrace van 4 december afgelast wegens strenge vorst

Haven Colijnsplaat dichtgevrorenAfgelopen nacht is de haven van Colijnsplaat door de strenge vorst (en het spuien van zoet water) geheel dicht gevroren. De Goofen zaten toen met het omgekeerde probleem van de organisatoren van een schaatstocht: Als het blijft vriezen gaat het niet door, gaat het dooien dan kan het wel doorgaan. In de loop van de dag bleek dat ook voor de komende nacht vorst wordt voorspeld.

Het nog dunne laagje ijs zal dus zeker in de komende nacht nog verder aanvriezen waardoor de boten de haven niet (allemaal) zouden kunnen uitvaren. Bovendien liggen de dekken van alle boten vol met sneeuw en ijs.

Gelet op deze omstandigheden hebben de Goofen met pijn in het hart besloten de Goofies wedstrijden van aanstaande zaterdag 4 december af te gelasten. Jammer maar helaas.

Omdat de Goofies van januari 2011 niet op nieuwjaarsdag wordt gezeild is de eerstvolgende Goofies Race op 8 januari 2011.

Kerstrace

De eerstvolgende wedstrijd vanuit Colijnsplaat is de traditionele Kerstrace op 18 december.

Inschrijven kan nog via: www.kerstrace.nl

Niet uniek

In het verdere verleden zijn de Goofies zeilwedstrijden al eerder niet doorgegaan vanwege ijsgang in de haven en ook al eens omdat de dekken spekglad bleven en al het zout in Colijnsplaat op was.

De eerste keer dat de Goofies Race niet konden doorgaan omdat de haven dicht gevroren was hebben de Oer-Goofen een alternatief georganiseerd in de vorm van een schaatstocht op het Veerse meer dat toen ook stevig dicht was gevroren.

Discussiëren over deze beslissing kan via het ClubRacer Zeilforum:
www.clubracer.be/zeilforum/threads/1309-Goofies-Race-4-december-2010

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: