Xcentric Ripper team start nieuw project

J/111Vanaf mei 2011 gaat het (ex) Xcentric Ripper Team in IRC met een nieuwe J/111 zeilen. Dit team, met schipper John van der Starre, werd in 2010 IRC 2 verbondsbezem winnaar en won het ONK Zeezeilen in IRC 2 met de J/109 Xcentric Ripper.

Of de J/111 onderin IRC 1 meet of bovenin IRC 2 is nog niet duidelijk, maar als we de video beelden op You Tube bekijken, moet het wel een spectaculaire boot worden.

Het project is voorlopig voor 2 jaar. De levering van de boot komt te laat om kans te maken voor de Verbondsbezem, maar op het wedstrijdprogramma zien we wel NSR, Cowesweek, ONK Zeezeilen en
Antwerprace.

Het is de bedoeling dat in 2012 een team gevormd gaat worden voor de Rolex Commodores Cup.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: