Farr’em boetje, Michel!

Kiwi40FCMichel Kleinjans, veruit het beste offshore zeiltalent dat ooit uit Antwerpse bodem ontloken is, heeft met oog op zijn deelname aan de volgende Global Ocean Race in Nieuw-Zeeland een nieuw Class 40 zeiljacht besteld. De Kiwi40FC, een Bruce Farr design, wordt in april in Antwerpen verwacht.

BTBoats zal Michel’s nieuwste in enkele maanden tijd bouwen, bij Cookson Boats. Een naam als een kathedraal in de zeilwereld. De oplevering is voorzien eind maart 2011. Dat laat Michel toe om in de lente en zomer van 2011, tussen de professionele werkzaamheden door, zijn nieuwe schip naar zijn hand te zetten en aan enkele wedstrijden van de Class 40-kalender mee te doen. Met een Farr design heeft Michel alvast een serieuze troef in handen.

Enkele weken geleden was Michel al samen mat zeilmaker en boezemvriend Ian Wittevrongel naar Nieuw-Zeeland getrokken om bij BTBoats de eerste Kiwi40FC te gaan schouwen. De boot kon Michel meteen bekoren, het zeilde gewoon extreem goed. Michel was volgens Ian meteen verkocht. Enkel de centen moest hij nog vinden. En dat heeft niet te lang geduurd.

De Global Ocean Race vertrekt in september 2011 in Mallorca, en leidt in 5 etappes en 9 maanden zeilen via Cape Town, Wellington, Punta del Este en Charleston weer naar Mallorca. Op dit ogenblik hebben al 19 teams laten weten dat in september aan de startlijn in Mallorca willen zijn.

www.michelkleinjans.be

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: