Bied op eBay voor een plaats aan boord van een Maxi-zeiljacht tijdens de Solas Big Boat Challenge

Investec LoyalDe tijd is aangebroken dat de grootste racejachten van Australië hun spierballen laten zien op 1 van de meest boeiende vaarwaters van de wereld. En samen met dit evenement kan je moeilijk ontkennen dat het ook tijd geworden is voor de aftelling naar de Rolex Sydney Hobart Race. Verschillende grootheden (letterlijk en figuurlijk) glijden door Sydney Harbour en maken de verschillende ferry’s en speedboten belachelijk door hun boatspeed.

Dit jaar op Brindabella

Vele line honour winnaars van de Rolex Sydney Hobart zullen het op 14 december tegen elkaar opnemen. De kleinste boot die mee doet is de TP52 Quest (staat trouwens te koop voor de geïnteresseerden?), en de grootste (Wild Oats XI, Lahana en Investec Loyal) zullen 100 voet lang zijn. Vorig jaar zeilden we mee op Lion New Zealand, en dit jaar spelen we mee op de 80 voeter Brindabella. U krijgt natuurlijk een verslag op ClubRacer na afloop.

Kans om mee te varen via e-Bay

Verschillende jachten hebben plekjes aan boord te bieden gezet op e-Bay. Op deze manier kunnen gefortuneerde bieders kans maken om eens mee te varen op een eventuele line honours winnaar van de Rolex Sydney Hobart Race. 11 schepen hebben 2 plekjes aangeboden waaronder: Wild Oats XI, Investec LOYAL, Lahana, Wild Thing, YuuZoo, Wild Oats X, Limit, Brindabella, Southern Excellence, Rodd & Gunn Wedgetail (1 plek), Quest en Spirit of The Maid. De opbrengst er van gaat naar SOLAS (Safety Of Live At Sea).

Achtergrond over de verschillende boten:

Wild Oats XI
Wild Oats XI wil oh zooo graag een 5de line honours binnen halen in de Rolex Sydney Hobart. Vorig jaar werden ze 2de na Neville Crichton’s Alfa Romeo. Wild Oats XI heeft momenteel de meeste line honours in deze race op haar naam staan (4). In 2009 heeft , Wild Oats XI een aantal aanpassingen ondergaan waaronder het verlengen van haar waterlijn naar 100ft.
Graag mee varen op Wild Oats XI? Er zijn 2 plekjes vrij via een kleine betaling op:
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623950351&ssPa…

Investec LOYAL
Sean Langman en Anthony Bell’s 100 voeter Investec Loyal (foto boven) beter bekend onder Maximus, is in het wit herschilderd special voor deze bluewater classic. De bemanning bestaat ook dit jaar weer uit Australian sporting stars zoals de Olympische zwemmer Geoff Huegill en 7 keer world surfing champ Layne Beachley. Maar we weten allemaal dat je ander vlees in de kuip nodig hebt om een machiene zoals Loyal deftig over de baan te krijgen. Er werd beroep gedaan op zeilers als Americas Cup zeiler Billy Merrington en North Sails’ Michael Coxon. Ook deze maxi heeft 2 plekjes voor u als u er de centen voor over hebt op: http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623991343&ssPa…

Lahana
1 van de 2 98 voeters die mee zullen doen in de Rolex Sydney Hobart Race. Lahana heeft een fixed kiel, en heeft waterballast. Ze is gebouwd in Nieuw Zeeland in 2003 en ontworpen door Brett Bakewell-White. Vroeger heeft ze haar kunnen getoond onder de naam Konica Minolta en Zana, Lahana is eigendom van Peter Millard en John Honan. U wil mee met Lahana varen? Kijk op:
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320624374297&ssPa…

Wild Thing
Ook 2 plekjes verkrijgbaar op Grant Wharington’s 30m maxi Wild Thing uit Melbourne op eBay. De Rolex Sydney Hobart 2003 line honours winnaar, Wild Thing, maakt voor de 8ste keer de trip van Melbourne naar Sydney. Het ontwerp van deze 30m maxi is een never ending story, en is niet minder dan 5 keer veranderd sinds haar te water lating in 2003. Het laatste hebbedingetje van “Warro” is de 7m diepe kiel die ze er vorig jaar hebben onder geplakt. Door de diepere kiel en de langere mast gaat er vanalles kapot aan boord daar de winchen, blokken, schoten, locks, etc... niet zijn aangepast. Ik weet eigenlijk niet of het dus wel aan te bevelen is, maar:
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623990295&ssPa…

YuuZoo
Na een onderbreking van 5 jaar dacht Ludde Ingvall vorig jaar” Alle vooruit, we doen nog eens mee”. In 2005 charterde Sean Langman deze powerful 90 voeter met canting kiel en eindigde 5de over de lijn. Ludde Ingvall schipperde de boot in stormachtige condities, om de line honours te nemen in de 60ste Rolex Sydney Hobart onder de naam Nicorette. YuuZoo ligt u wel en u bent in Sydney? Maak een bod op:
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623988481&ssPa…

Brindabella
Australie’s meest bekende maxi Brindabella, voormalig line honours winnaar van de Rolex Sydney Hobart en houder van het record voor een traditionele boot (geen water ballast en canting kiel/mast etc gedoe), met 1d, 20h, 46m, 33s in 1999. Brindabella is er 2 jaar tussenuit geweest en keert nu terug naar de startlijn met de nieuwe eigenaar Jim Cooney achter de stuurwielen. De door Scott Jutson ontworpen Brindabella doet nog steeds de hoofden bewonderend keeren als ze planerend Sydney Harbour doorkruist. Ze is nog steeds houder van verschillende records, zoals de Audi Sydney Gold Coast Race, the Bird Island Race, Sydney Mooloolaba Yacht Race, Sydney Noumea Race, en de Sydney Wollongong Race. Mee varen? http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623977094&ssPa…

Wild Oats X
Gebouwd om Australië te verdedigen tijdens de Admiral’s Cup. Records: line honours winst in de Audi Sydney Gold Coast Yacht Race (2009, 2007 en 2005), eerste in de 2008 Audi Sydney Harbour Regatta IRC A, 2de in de 2004 Maxi Worlds, overall victorie in Hamilton Island Race Week 2005, en de 2005 en 2006 Pittwater to Coffs Harbour race’s. Deze 66 voeter heeft een volledige refit gekregen, een nieuwe mast en een nieuwe zeil garderobe. Op Wild Oats X mee varen?
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623986689&ssPa…

Limit
West Australische eigenaar Alan Brierty lanceerde Limit 3 weken voor de start van de 2008 Rolex Sydney Hobart. Ze werden toen 7de in IRC. Limit vaarde toen naar Nieuw Zeeland om mee te doen aan de Auckland to Noumea race. Nederlander Wouter Roos gaf zijn job bij North NZ op, monsterde aan, en de de boot haalde niet alleen Line Honours, maar behaalde ook nog eens de hoogste eer in elke klasse (IRC, ORC and PHRF). Dit jaar heeft Limit overal rond de Stille Oceaan wedstrijden gevaren zoals de Coastal Cup en de Pacific Cup in de US of A, waar ze de Fastest Passage trophy wonnen in 6d, 16h, 19m. Maak een bod op Limit:
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623984674&ssPa…

Rodd & Gunn Wedgetail
Bill Wild’s nieuw speelgoed Rodd & Gunn Wedgetail, is bekend onder de naam Yendys. De toenmalige Yendys, van Geoff Ross, is een custom Reichel/Pugh 55, welke een ongeloofelijk race cv achter haar naam heeft staan waaronder de Rolex Trophy Series, the Audi Sydney Gold Coast Yacht Race en een 6de plek in IRC Division 1 in de 2009 Rolex Sydney Hobart, 6de IRC overall en 1ste in Division 1 in de 2006 Hobart en 3de in Division 1 in de 2007 Rolex Sydney Hobart. U wil wel eens mee met de oude Yendys en uw madam wil liever het opera gebouw bezichtigen? Kan geen kwaad, er is toch maar 1 plek beschikbaar op:
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623979699&ssPa…

Southern Excellence
Andrew Wenham heeft met deze Volvo 60 eerder dit jaar zijn bankrekening wat verlicht. Onder de vorige eigenaar heeft deze ocean racer haar kunnen al bewezen door line en PHS honours en een nieuw race record gedurende de 2006 Gosford to Lord Howe Race neer te zetten. Toen ze in 2007 terug kwam claimde ze de line honours opnieuw tot de hare. De VO60 scoorde een line honours win in de 2007 Melbourne to Vanuatu race, en heeft daar ook het record nog steeds voor op haar naam staaan. Andere races waar ze aan mee deed zijn onder andere: Audi Sydney Gold Coast, Audi Hamilton Island Race Week, Lord Howe Island en de Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Eens op een Volvo 60 mee varen?
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623974205&ssPa…

Quest
Bob Steel’s huidige Quest is een state-of-the-art TP52 waarmee hij het een en het ander bij elkaar gevaren heeft zoals: 2009 NSW IRC State Champion, Audi Sydney Harbour Regatta (IRC Division 1), Sail Port Stephens (IRC Division 1), 2008 Skandia Geelong Week en finishte 2de over de lijn in de 2008 Audi Sydney Gold Coast Race. Quest is de CYCA’s Blue Water Champion voor 2009/10 en samen met zijn “yacht master” Mike Green werden ze beide benoemd tot CYCA Ocean Racer of the Year. Nog 2 plekskes op de TP voor...?
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623981274&ssPa…

Spirit of the Maid
“Spirit of the Maid” is een Volvo Ocean 60 racing jacht met een lang en gevuld internationaal racing verleden. Te water gelaten in 1997 als Illbruck V2, nam ze deel aan de 1997 / 1998 Volvo Round the World Yacht Race en won daarin verschillende etappes. Spirit of the Maid was ontworpen met de grillen van de Zuidelijke Oceaan in gedachte. Om de stabiliteit en de snelheid te bervorderen kan ze 2500 liter water ballast naar believen verplaatsen, (en nog meer ook, maar dan is er iets mis...). Haar snelste snelheid ooit is 36,8kn!!! Als u met de wagen 68km/pu rijd heeft u de zelfde snelheid, om het even te verduidelijken. Bruce Absolon heeft het jacht vorig jaar gekocht en Spirit of The Maid gedoopd uit respectvoor zijn vorige boot Ausmaid.

http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320623972236&ssPa…

Een bod doen kan tot 10 december. Laat iets weten als je af komt.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: