America's Cup weeral uitgesteld

America's Cup weeral uitgesteldOm 9u vanochtend werd uitstel (AP) vlag gehesen en Alinghi en BMW Oracle Racing gingen in standby modus. Wedstrijdleider Harold Bennet vertelde dat de uitstelvlag gehesen werd wegens de overblijvende golfslag die gisteren opgebouwd werd toen er een sterke Noordelijk bries stond. Gedurende de middag werd de AP vlag boven de A vlag gehesen en dat wil zeggen dat er vandaag weeral niet geracet wordt. America's Cup Race 1 staat nu gepland op vrijdag 12 februari om 10u.

Harold Bennet:
“ There is breeze outside but it it’s not so much the wind it is the leftover wave out there which could be the problem. But we have to go out and look at it.”
“ We have two forecasts. One is saying we will have an offshore breeze, another is saying an onshore breeze and there could show some convergence on that. We will have to wait and see.”
“During the practice races we had conditions which were OK, but today we have conditions which are different again.”

Als je het mij vraagt kunnen ze de volgende America's Cup beter in een laboratorium laten zeilen. Dan zijn we tenminste zeker dat het evenement op tijd start.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: