BMW Oracle Racing wint de 33ste America's Cup

BMW Orace Racing wint de 33ste America's CupVideo - Na een uitstel van meer dan 6 uur heeft BMW Orace Racing in het Spaanse Valencia de 33ste editie van de America's Cup gewonnen met de stand in de best-of-three op 2-0. De uitdager was met hun wing sail trimaran ook in de 2de race de Zwitserse titelverdediger Alinghi dominant de baas op de triangel baan in een zuidwestelijke bries van 6-9 knopen.

De BMW Orace Racing trimaran met de Nederlanders Dik de Ridder als wing sail trimmer aan boord liet in de 2de en laatste race de Zwitserse catamaran Alinghi met voordekker Piet van Nieuwenhuizen, ook een Nederlander, maar liefst 5 minuten en 26 seconden achter zich.

Toen Alingi de finish passeerde was de winst voor BMW Oracle Racing nog onder voorbehoud daar ze met de protestvlag voeren. Echter lieten zij korte tijd later aan het wedstrijdcomité weten dat ze het protest niet gingen doorzetten. Het team dat als eerste twee regatta's op zijn naam kon schrijven, was meteen ook eindwinnaar in deze 33ste editie.

Drijvende kracht achter het Amerikaanse team is de schatrijke Larry Ellison, oprichter van database mastodont Oracle. Het team werd 10 jaar geleden door de miljardair opgericht. Alinghi is het team van een andere tycoon, Ernesto Bertarelli, van het farmaceutische bedrijf Serono.

America's Cup Race 2 highlights

James Spithill - Russel Couts - Larry EllisonJames Spithill - Russel Couts - Larry Ellison

Larry EllisonLarry Ellison

De San Francisco’s Golden Gate Yacht Club wordt nu voor de 28ste keer de Amerikaanse verdediger van de America's Cup.

http://www.americascup.com
http://bmworacleracing.com/
Meer info over de America's Cup.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: