First 31.7 klassenorganisatie organiseert 2de matchrace te Port Zelande

First 31.7 klassenorganisatie organiseert 2de matchrace te Port ZelandeSamen met de Stichting Grevelingencup gaat de klassenorganisatie First 31.7 Matchracen. We hebben het al eens eerder georganiseerd. Dat was toen een doorslaand succes, ondanks de mindere weersomstandigheden. Daarom heeft de organisatie besloten om op zondag  7 maart weer de strijd aan te gaan. Een mooie variant op de maandelijkse Grevelingen cup winterwedstrijden waar momenteel 16 First 31.7’s aan deelnemen.

Onze wedstrijdleider is Andre Vermaat en die heeft inmiddels aangetoond dit soort evenementen prima te kunnen organiseren.

We beginnen om 10.00 met een briefing in le Bateau. Daar zullen de wedstrijdindeling, de regels, de bijzondere bepalingen en het tijdschema worden gepresenteerd en toegelicht. De jurering zal geschieden vanuit volgboten.

De start zal in de havenkom zijn. Daarna een stukje naar buiten. De finish is afhankelijk van de wind en zal zo mogelijk ook in de havenkom zijn. Zo hebben toeschouwers optimale kans om het spektakel te volgen. En een spektakel zal het zeker worden!

In principe gaan we uit van maximaal 6 boten. Die zullen in het volgende schema tegen elkaar varen: 

  • In de voormiddag varen alle schepen 1:1 een race tegen elkaar, totaal dus 5 races.
  • Per race zijn er 2 x 2 boten in de baan die 5 min na elkaar starten/finishen, dit betekent dat er van 11.00 tot 13.00 vrijwel continu gevaren zal worden.

Na deze eerste manche, waarin alle boten eenmaal tegen elkaar hebben varen, zullen we een pauze houden om een kop soep te nuttigen in Le Bateau.

  • Rond 14u30 gaan we de finales vare voor plaatsen 1 tot 3 en plaatsen 4 tot 6.
  • Daarna een mooie prijsuitreiking door onze wedstrijdleider.

We streven er naar om uiterlijk  16.00 klaar te zijn met de wedstrijden.

Verdere informatie kunnen je vinden via onze website www.first317.nl

En, de organisatiekosten worden gedragen door de First 31.7 klassenorganisatie.

Misschien een idee voor een dagje uit? Als toeschouwer kun je alles volgen van op de oever.

Tot  7 maart?

Tekst: Bestuur 31.7 klassenorganisatie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: