Primo Cup – Mumma Duck traint in Monaco

Primo Cup – Mumma Duck traint in MonacoHet eerste evenement van het jaar voor het Nederlandse Mumma Duck zeilteam vond afgelopen week plaats in Monaco tijdens de Primo Cup. In de winter heeft de boot 2 maanden volledig onderhoud gehad dus een frisse Farr 30 (ex Mumm 30) ging het water van de Middellandse Zee in.

Voor deze wedstrijd stonden in totaal 6 Farr 30's ingeschreven, waaronder een aantal toppers, zoals Olympic en Courrier Dunkerque. Dit moest een mooie krachtmeting worden om te zien waar het team na deze winter staat.

Training

De eerste dag dat er getraind zou worden was er uniek weer in Monaco want het sneeuwde, dit gebeurt maar eens in de 10 jaar. Een raar gevoel voor de zeilers omdat men een dag eerder nog in t-shirts rondliep.
De wind kwam vanuit alle hoeken en het was ontzettend koud. Na een traing van 3 uur en een check van alle zeilen zat de dag erop.

3 dagen racen

Op vrijdag werden de eerste wedstrijden gezeild. Mumma Duck kwam de eerste manche als vierde voorbij de eerste boei en liet deze positie niet meer los tot het einde. De tweede manche verliep minder goed. Na een grote fout zakte ze terug naar de laatste plaats.

Op zaterdag maar liefst 4 manches. Na een OCS (valse start) hebben ze toch twee keer een derde en een keer vierde plek kunnen zeilen.

Op zondag werden er 2 manches gezeild. In de eerste manche kwamen ze na een niet goede tactische keuze in een windstil gebied terecht en werden laatste. De laatste manche was de goedmaker want na de start werd er gelijk een gat gevaren met het hele veld. Tendrisse en Olympic kwamen nog iets dichterbij halverwege de race, maar kwamen er niet voorbij. Het resultaat en hele nette eerste plaats.

Eindresultaat na 8 wedstrijden

1. Olympic 3, 2, 1 , 2, 2, 1, 2, 3 (13)
2. Courrier Dunkerque 2, 1, 2, 1, 4, ocs, 1, 4 (15)
3. Tendrisse 1, 3, 3, 3, 1, 2, 3, 2 (15)
4. Mumma Duck 4, 6, ocs, 4, 3, 3, 6, 1 (27)
5. Spirit of Magic Carpet 6, 4, 5, 5, 5, 4, 4, 6 (33)
6. Rara Avis 5, 5, 4, 6, 6, ocs, 5, 5 (36)

What’s next

De komende weken zal er door het Mumma Duck zeilteam veel het water op gegaan worden voor trainingen, onder andere met Delft Challenge. De volgende wedstrijd die gezeild wordt is Spi Ouest tijdens het paasweekend.

www.mummaduck.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: