Groupama 3 zeilt zijn eerste record tijdens de Jules Verne Trophy

Groupama 3 zeilt zijn eerste record tijdens de Jules Verne TrophyDe maxi-trimaran Groupama 3 geschipperd door Franck Gammas klokt 8 dagen 17 uur en 39 minuten om de Indische Oceaan te kruisen. Dat is 17 uur en 25 minuten dan het vorige record dat sinds 2005 op naam van Orange 2 stond met Bruno Peyron als schipper.

Het nieuw zeilrecord moet nog wel geratificeerd worden door het WSSRC, de internationale organisatie die zich bezig houdt met het officieel erkennen van zeilrecords.

Met de Indische Oceaan nu achter hen gaat Groupama 3 nu de grootste oceaan ter wereld overzeilen, de Grote of Stille Oceaan genoemd. Eens aan Kaap Hoorn aangekomen kennen we hun tijd.

www.cammas-groupama.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: