Winterwedstrijden Drimmelen - Knokken op de baan

Winterwedstrijden Drimmelen - Knokken op de baanAfgelopen zondag werd er wederom een aflevering gezeild van de winterwedstrijden in Drimmelen. Een lekkere 10-12 knopen wind maakte met de paar graden temperatuur het water op een ijzige koude piste. Met alle klassen aan de start waar nog geen duidelijke eindoverwinnaars zijn werd het wederom boeiend aan de start.

Dit keer werd er ook gestreden om het Quantum Drimmelen reparatiesetje, het setje dat in Drimmelen is verheven tot een "wanna have".

Dit keer rond de 50 supporters op de toeschouwersboot die al bij alle wedstrijden op het water aanwezig was. Een succes om alle broers, zussen, oma´s, opa´s of stiekeme vriendinnen te laten zienn wat wedstrijdzeilen nou eigenlijk voor sport is. En dat alles voor een prikkie!

In klasse E een paaltje voor Jack de Been met zijn Friendship 22. Een mooie prestatie en een voorschot op het eindklassement. Vivace en de Beagle van Ron Blaas lieten steken vallen. De Been werd zelfs vrij gemakkelijk eerste. In Klasse D een strijd tussen de Gap en Catolo Tolo waar de J22 van Cees van Wendel de Joode dit keer het nummer 1 shirt mocht komen ophalen. Ook in deze klasse is het nog niet gedaan. Ook Lucas Kuijsters zal zich nog laten zien met zijn First Class 7. Kuijsters heeft een wisselende performance deze winter maar kan nog zeker aansluiting houden om de eerste plaats.

In klasse C zijn er een vier tal boten over voor de eindoverwinning. Ditmaal Marc van Alphen met zijn Zeezot. Marc heeft een sloot concurentie om achter zich te houden maar gaf wel een waarschuwing dat de collega's beter moeten varen dan deze ronde. Berekend was er een gapend gat tussen hem en zijn klasse. In B een overwinning voor de JPH figaro, Kop heeft de touwtjes stevig in handen en zag de Bonvivant een misstap maken. Marc Sluimer met zijn prachtige Elan 380 werd tweede en liet zien zijn boot steeds beter onder controle te krijgen waardoor een paaltje tot de mogelijkheden begint te horen. In de klasse zien we dat diverse boten wisselende uitslagen varen en zeker beter kunnen.

In de sportbootklasse een schuift het veld dichter bij elkaar. De verenigingsboot "help" van wsv Biesbosch was vanaf de start in strijd met de Zelius van Joost van de Put. De kids met de toespasselijke baan: "puppie's" bonden de strijd in het eerste deel aan met de Pretraket en later in de baan met de Zelius. De Jachtig werd eerste en maakt hier aanspraak op de eindoverwinning al weet je het nooit. Er zij gekke dingen gebeurt deze winter en stel dat het een keer zuidwesten wind wordt! Over twee weken zal Wessel van der Werf en wederom een nieuwe Cork 1720 aanwezig zijn. De klasse (aan één steiger te bewonderen in Drimmelen) is inmiddels uitgegroeid naar 5 boten. Twee partijen zijn bezig een boot aan te kopen. De sportboot leeft in Drimmelen en dat belooft leuk te worden komende maanden.

Na afloop een drukte van belang in het gezellige foxel van wsv Biesbosch met een hoop hilariteit gedurende de prijsuitreiking waar er herhaaldelijk de Quantum reparatieset ter sprake is gekomen. De dag werd goed aangevangen, dagsponsor Frits Tackenberg had alle zeilers heerlijk voorzien van koffie en cake alvorens de koude werd getrotseerd. De dag werd afgesloten in stijl met een lekker glaasje gele limonade en een balletje van Helma. 7 maart weer een aflevering van deze serie, tot dan.

De uitslag vind je onderaan in de bijlage.

www.wsvbiesbosch.nl
Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto: Renée Middelkoop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: