Wally superjacht Tiketitan brandt uit

Wally superjacht Tiketitan brandt uitGisteren namiddag is om 15u00 een vernietigende brand uitgebroken op het iconische Wally superjacht Tiketitan. Ze stond op het droge bij de commerciële jachtwerf van Palma de Mallorca. De Spaanse media berichten dat maar liefst zeven mensen brandwonden hebben opgelopen en bevangen werden door de geïnhaleerde rook. Volgens diezelfde media ziet het er naar uit dat de 88 voet lange Tiketitan onherstelbaar beschadigd is.

Meer dan 30 brandweerlieden werden opgetrommeld om te brand te blussen. Met een ladderlift gingen ze tot op de dekhoogte om het dek vol schuim te spuiten. Dit om het gevaar in te dijken dat de omringende jachten ook beschadigd zouden raken.

Brandweer spuit het dek vol schuimBrandweer spuit het dek vol schuimOpvallend was dat de mast er bleef opstaan ondanks de zware schade. Deze morgen werd de mast voor de veiligheid dan toch naar beneden gehaald

Tiketitan, ontworpen door German Frers en gebouwd door Green Marine, was het eerste Wally superjacht dat makkelijk handelbaar was en de eerste met een kantelkiel wanneer ze 10 jaar geleden te water ging.

De speculaties naar de oorzaak doen al de ronde; van ontplofte batterijen, brandbare hydraulische olie, heteluchtblazers tot reinigingsproducten die vuur gevat hebben. De verzekering zal er een vette kluif aan hebben.

Foto's: ingezonden door Ralph Berckmans.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: