Zeilen website verdrinkt in de reactie- en forumspam

Zeilen website verdrinkt in de reactie- en forumspamEen kennelijk groeiend probleem voor de Zeilen.nl website is reactie- en forumspam. Je kan het vergelijken met graffiti op muren en treinen maar dan met een commerciële boordschap of koppelingen naar malafide websites waar men dieetpillen probeert te slijten en Russische vrouwen probeert te koppelen via dating websites. En het is opletten geblazen wanneer men op deze links klikt want men deinst op zulke websites er niet voor terug om op de achtergrond trojans en ander ongedierte (lees virussen) te installeren op je pc.

Het beste voor Zeilen.nl is dat ze deze spamberichten accuut te verwijderen. Dan heeft de spammer geen voordeel en profijt van zijn werk. Echter het modereren van reacties vergt tijd en is onderhoudswerk. De werkdruk voor de Zeilen.nl webmaster moet zeer hoog zijn want ik zie forumspam van meer dan een maand oud die nog steeds niet verwijderd is. Het kan ook zijn dat hun content management systeem en forumsoftware niet over de nodige onderhoudsfuncties beschikt en dan zou ik als ik hen was onmiddellijk aankloppen bij Netvlies, de ontwikkelaar van hun website. Een webmaster in huis hebben die iets van database beheer kent is ook altijd handig want dan zou hij handmatig kunnen gaan dweilen, weliswaar met een open waterkraan.

Zeilen forumspamZeilen forumspamNog beter voor Zeilen.nl is dat ze de reactieformulieren en forumsoftware zodanig laten beveiligen en dichttimmeren dat reactiespam niet meer mogelijk is. Ik zie op hun website wel een captcha beveiliging maar die techniek, waarmee men de mens van machine probeert te scheiden, kan al zeer lang omzeild worden door spambots. Er zijn betere technieken voorhanden.

Ik hoop voor Zeilen.nl dat ze het snel opgelost krijgen want niet elke zeiler is in staat om geavanceerde virusverwijdering te doen na het (per ongeluk) bezoeken van verkeerde inhoud.
En hun natuurlijk Google resultaten lijden enorm onder die niet relevante en malafide koppelingen.

Om zelf geen slachtoffer te worden van Google penalties plaatsen we in dit geval geen link naar Zeilen.nl. Wanneer u op de afbeeldingen klikt ziet u waarom.

Een verwittigd zeiler is er twee waard.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: