Hoogbouw bedreigt zeilplezier op de Spuikom in Oostende

Hoogbouw bedreigt zeilplezier op de Spuikom in OostendeDe gemeente Bredene plant hoogbouw aan de oevers van de Spuikom van Oostende, namelijk gebouwen van 40 meter hoog met 13 verdiepingen. Wanneer die plannen doorgaan valt de helft van de spuikom zonder wind bij landwind. De nieuwe momenteel in aanleg zijnde steigers komen volledig zonder wind te zitten om nog maar te zwijgen van de turbulentie die zulke gebouwen veroorzaken.

Op de spuikom leren jaarlijks honderden kinderen en volwassenen zeilen. Daarom hebben de zeilclubs van de spuikom ( VVW Inside, WOS en de zeescouts) bezwaar aangetekend tegen voorgesteld RUP Kop van 't Sas Bredene. De zeilclubs starten daarom een petitiecampagne om extra druk uit te oefenen en hopen op die manier zoveel mogelijk respons te krijgen. Ook de zeilschool van de marine heeft zijn basis op de spuikom maar daar is blijkbaar alleen de minister bevoegd om te tekenen. Militairen mogen wel een petitie tekenen in eigen naam.

De zeilclubs gelegen aan de Spuikom proberen op die manier zoveel mogelijk zeilers en liefhebbers te mobiliseren om deze mooie recreatieplas van ons kleine land te beschermen tegen de bouwwoede van bouwpromotoren. “Wonen aan het water wordt gepromoot en is uiteraard mooi maar het gaat altijd ten koste van de watersport” vertelt Lieve Tanghe ons.

“Mogen wij ook op uw steun rekenen?” Vraagt Lieve.
Bij deze gebeurd en het bezwaarschrift in de bijlage mag je ondertekend zenden naar lieve.tanghe@telenet.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: