America's Cup Race 1 uitgesteld tot woensdag

Na een lange wachtperiode is Race 1 van de America's Cup uitgesteld. Met windshiften van meer dan 100° en verschil in windsnelheid van rond de 10-11 knopen tussen het startschip en het eerste merkteken vond Race officer Harold Bennet dat er in die omstandigheden geen eerlijke race gezeild kon worden tussen verdediger Alinghi en uitdager BMW Oracle Racing.

De eerste America's Cup wedstrijd is nu gepland op woensdag 10 februari om 10u00.

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: