Team Roy Heiner en The Flying Cloggie plaatsen zich voor de Spring Matchrace finale

Team Roy Heiner en The Flying CloggieAfgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Na een hele lange winter zonder matchracen in Nederland was dit weekend eindelijk het ijs in Lelystad weg. Bij team Heiner werd gestreden om de overwinning en een plaats in de finale op 27 maart.

De wedstrijden werden in door team Heiner ter beschikkinig gestelde maxfun 35's gezeild. Die speciaal voor het matchracen gestripped zijn van preek en hek stoel en zeereling zodat de boten niet aan elkaar kunnen blijven haken.

Stage 1

Op zaterdag werd er achter de dijk gevaren om de dikke windkracht vier tot vijf uit het noord oosten iets te ontlopen. De dag begon met inslingeren door middel van een round-robin zonder spinaker en niet voor het echie. Nadat iedereen weer even vertrouwd was geraakt met de boot konden we allemaal los gaan.

Deze dag moesten het team "Flying Cloggies" van Jeroen den Boer het opnemen tegen Team Heiner 1 onder leiding van Roy Heiner himself en tegen het team van Klaartje Zuiderbaan.

Onder de zware omstandingheden waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Het team van Roy heiner wist met 2-1 van Jeroen den Boer te winnen en met 3-0 van het team van Klaartje terwijl het team van Jeroen den Boer met 2-1 van het team van Klaartje Zuiderbaan won.

Daarmee was de eindstand van stage 1

1. Team Heiner 1 - Roy Heiner (5 uit 6 gewonnen wedstrijden)
2. Team Flying Cloggies - Jeroen den Boer (3 uit 6 gewonnen wedstrijden)
3. Team Zuiderbaan - Klaartje Zuiderbaan (1 uit 6 gewonnen wedstrijden)

Stage 2

Zondag was een kompleet andere dag, bij aankomst in Lelystad was het -3 en lag er een ijslaagje op het dek en rond de boten. Uitstel volgde , want matchracen met een glad dek, zonder reling is levensgevaarlijk. Rond 10 uur was het dek van beide boten ontdaan van ijs en was de temperatuur iets boven het nul punt gestegen en kon er gezeild worden.

De teams die deze dag mee deden waren Team Heiner 2 onder leiding van Gaston Loos, het team van Klaartje Zuiderbaan en team Flying Cloggies in de zelfde samenstelling als zaterdag

Met de lessen die de teams zaterdag geleerd hadden, en iets minder wind waren ze een stuk feller en allerter in de pre-start. Flying Cloggies wonnen met 3-1 van Gaston Loos en met 4-0 van het team van Klaartje terwijl het team van Gaston met 3-1 van het team van Klaartje Zuiderbaan won.

Daarmee was de eindstand van stage 2:

1. Team Flying Cloggies - Jeroen den Boer (7 uit 8 gewonnen wedstrijden)
2. Team Heiner 2 - Gaston Loos (4 uit 8 gewonnen wedstrijden)
3. Team Zuiderbaan - Klaartje Zuiderbaan (1 uit 8 gewonnen wedstrijden)

Hiermee plaatsen de teams Roy Heiner en The Flying Cloggies zich voor de finale op 27 maart.

Team the flying cloggies bestond uit het J22 team "Heerema Marine Contractors" bestaande uit: Joost Kroon, Martijn Punt, Melissa Zwaan en Jeroen den Boer. Aangevuld met Ronald Veraar en Constantijn Weber.

Met pasen zullen "The Flying Cloggies" naar Hamburg afreizen om daar deel te nemen aan Alster Act 17 in de jacht naar een plek in de top 50 van de ISAF World Matchrace Ranking aan het eind van het seizoen.

Tekst: Jeroen den Boer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: