Gérald Bibot wil het snelheidsrecord Marseille - Cartago van Michel Kleinjans breken

Gérald BibotGérald Bibot en zijn driekoppige bemanning staan sinds deze middag in stand by om een nieuwe recordtijd te zeilen tussen Marseille, Frankrijk en Cartago, Tunesië.

Bibot wil het record van Michel Kleinjans breken. Die deed 1 dag, 21 uur en 24 minuten over het traject van 800 kilometer. Dat was met de Roaring Forty, een Open 40 voeter waarmee Kleinjans vorig jaar de Portimão Global Ocean Race won. In de twee gevallen zeilde hij solo.

Gérald Bibot zeilt zijn gloednieuwe Class 40 met Cécile Poujol, Nicolas Bérenger en Paul Meilhat. “Ik wil hiermee de uitdaging openen voor deze ophefmakende klasse van lange-afstandszeilboten,“ zegt Bibot terwijl hij nog volop aan het werk is voor de start. Natuurlijk moet de tijd scherper.

De starttijd hangt volledig af van het weervenster. Vandaag wordt beslist of de status aan boord van de Great Circle van oranje naar groen overschakelt en dan volgt de start binnen enkele uren. De recordpoging wordt gevolgd door de World Sailing Speed Record Council.

De oversteek van de Middellandse Zee kan worden gevolgd via: http://80.93.86.37/bibot/

Tekst: Pit de Jonge

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: