Nederlandse match race zeilsters zilver en brons in Athene

Nederlandse match race zeilstersDe twee match race teams uit de Nederlandse Kernploeg pakten het zilver en brons tijdens de Eurolymp wedstrijden in Athene. Mandy Mulder, Mijke Lievens en Marja van Helden verloren de finale van de Griekse Sofie Bekatorou. Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf wonnen de petit finale van de Kroatische Dekleva Paoli en pakten daarmee het brons in een veld van 13 deelnemers uit acht landen.

Opvallend was dat dit keer dat het team van Mulder, Lievens en Van Helden het won van Groeneveld, Bes en Van der Werf. Dit laatste trio is al iets langer actief in het match racen en won vorig jaar het World Cup evenement in Engeland. Maar Mulder, Lievens en Van Helden haken nu aan.

Bij het match racen worden de boten door de organisatie geleverd. In dit geval hadden de Grieken een vloot van Ynglings beschikbaar gesteld voor de zeilende dames met Olympische aspiraties. Op de Olympische spelen en tijdens de world cup wedstrijden wordt er in een Elliot 6m gevaren.
Coach Maurice Paardenkooper was zeer tevreden met het resultaat. “Wij focussen ons op twee dingen. Zo veel mogelijk hard leren varen in een Elliot 6m en zoveel mogelijk oefenen in het match racen. Dat laatste hebben we hier gedaan. Uren maken in het match racen en met succes. Je ziet dat we als relatieve nieuwkomers in het match racen al goed mee kunnen komen.”

Sofia Bekatorou won het goud. De Griekse won het goud op de Olympische spelen van Athene in de 470, daarna pakte ze het Olympische brons in de Yngling klasse in 2008.

http://www.eio.gr/euro2010index.htm

Tekst: Simon Keijzer
Foto: Mulder, Lievens en Van Helden voor Groeneveld, Bes en Van der Werf, fotograaf Richard Langdon

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: