Nacra International Championships 2010 en Grand Prix Slalom Windsurfen naar Texel

Texel zeilen,In 2010 continueert de Zwitserleven Zeilweek de vorig jaar ingeslagen high performance formule. Dat betekent dat Texel van maandag 14 tot en met zaterdag 19 juni 2010 het centrum is van stoere watersporten. Zowel catamaranzeilers als windsurfers komen in actie. Maar ook demonstratiesporten met skiffs en kitesurfers zijn onderdeel van het programma. Het hoogtepunt is uiteraard de massale en inmiddels legendarische Zwitserleven Ronde om Texel op zaterdag 19 juni. Honderden tweerompers wagen zich dan aan 's werelds grootste catrace.

"De nieuwe aanpak heeft van de Zwitserleven Zeilweek nog meer een publieksevenement gemaakt. Volgens de politie bezochten zo'n 25.000 mensen het eiland op de dag van de Ronde. Dat zijn er 10.000 meer dan in voorgaande jaren", aldus de woordvoerder van de Zwitserleven Zeilweek.

Op maandag 14 juni begint de Zwitserleven Zeilweek met de Nacra International Championships en de Grand Prix Salom windsurfen (onder auspiciën van de Int. Funboard Class Association). De mondiale titelstrijd bij de Nacra's duurt tot en met woensdagmorgen. De planken komen op zaterdag 19 juni tijdens de finale voor het laatst in actie. Dat gebeurt direct nadat de gigantische catamaranvloot is weggestart en op weg is richting de vuurtoren in het noorden.

Catamaranspektakel bij Paal 17

Vanaf woensdagmiddag 16 juni barst de krachtmeting voor het Open Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen los. Voor de eerste drie dagen staan de baanwedstrijden rondom de boeien op het programma. Vrijdagmiddag komen de toppers nog eens in actie tijdens de TNG Short Track Races. Voor de recreanten valt eveneens genoeg te beleven met ondermeer de tradionele Horstocht en de Tocht naar de Noord op donderdag. Zeilers en bezoekers kunnen zich uitgebreid laten informeren in de Pitstraat op het strand. Vanaf woensdag gaat tevens de feesttent open met een daverend entertainmentprogramma.

Het high performance gehalte van de Zwitserleven Zeilweek krijgt extra volume met de toevoeging van kitesurf- and skiffdemonstraties gedurende de week.

Zwitserleven Ronde om Texel

Op zaterdagmorgen 19 juni verandert de vloedlijn bij Paal 17 in een indrukwekkende parade van bontgekleurde catamarans. Als die eenmaal al dan niet ongeschonden door de branding zijn, begint de oplijning voor de kilometer lange startlijn. Wedstrijdleider Jaap Tirion zal om circa 13.00 uur vanuit de helicopter met een rooksignaal de start inluiden. Naar verwachting zullen 500 tot 600 boten deelnemen, waaronder de mondiale top. Zo zullen de overallwinnaars en F18 wereldkampioenen van 2009, Coen de Koning en Thijs Visser, het opnemen tegen de meervoudige nationale F18 kampioenen Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij. Heemskerk schreef de Zwitserleven Ronde om Texel tweemaal eerder op zijn naam.

Over de Zwitserleven Zeilweek

De Zwitserleven Ronde om Texel breidde in 2009 uit tot de Zwitersleven Zeilweek. Dit vernieuwde watersportevenement bundelt verschillende spectaculaire activiteiten. Door de toevoeging van high performance zoals windsurfen en kitesurf- en skiffdemonstratiesporten wordt het evenement breder en uitdagender voor deelnemers en interessanter voor publiek.

De Zwitserleven Zeilweek 2010 bevat dus de volgende evenementen:

* GP Slalom windsurfen, 13 t/m 19 juni 2010
* Nacra Int. Championships 2010, 14 t/m 16 juni 2010
* Open Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen, 16 t/m 18 juni 2010
* TNG Short Track Races, vrijdagmiddag 18 juni 2010
* Recreatietochten, 17 en 18 juni 2010
* Zwitserleven Ronde om Texel, 19 juni 2010

Behalve hoofdsponsor Zwitserleven, steunen onder andere VVV Texel, TNG, Treffers & Kappa, Paal 17 Events, Nissan, ROC Mondriaan, TESO en Liebherr het evenement.

www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: