Delta Lloyd Regatta werkt aan kwaliteitsslag

Delta Lloyd RegattaDe organisatie van de Delta Lloyd Regatta, onderdeel van de ISAF World Cup series, wil in 2010 een duidelijke kwaliteitsslag maken. Dat geldt voor zowel de races op het IJsselmeer bij Medemblik, als voor de verslaggeving daarvan. Josje Hofland, afgelopen februari nog jurylid bij de prestigieuze America's Cup, stelde een vakkundige jury samen. Ook de wedstrijdcomitees staan op scherp na een winters rondje langs de betrokken zeilverenigingen. Het professionele mediateam zal de olympische zeilcompetitie op innovatieve wijze in beeld brengen. Zo worden de afsluitende Medal Races live op internet uitgezonden.

"In de afgelopen 25 jaar zijn we altijd vooruitstrevend geweest in het introduceren van vernieuwende ideeën. Nu vonden we het tijd worden om aan de kwaliteitsverbetering te werken", aldus organisator Arjen Rahusen van Trefpunt Sports & Entertainment. Uit evaluaties bleek bijvoorbeeld dat de internationale jury te zwaar belast was. Rahusen: "We hebben Josje Hofland gevraagd om zich hierover te buigen. Zij heeft vervolgens in overleg met de ISAF de jury samengesteld." Daarin zitten nu bekwame personen, die hun sporen verdienden in ondermeer de Volvo Ocean Race, America's Cup en Olympische Spelen. Het gezelschap vertegenwoordigt negen nationaliteiten en opereert onder leiding van de Deense voorzitter Jan Stage.

Medal Races live in beeld

Hoewel de Medal Races van de tien olympische klassen traditiegetrouw vlak onder de wal plaatsvinden, zijn ze dit jaar nog beter te volgen. Rahusen: "We gaan ze online live uitzenden. Dat doen we met camera's vanaf het Kasteel Radboud, op een hoogwerker, in de rubberboot met kundige verslaggever, in een heliumballon boven een boei en in een minihelikopter. De TV-truck parkeren we zo dicht mogelijk bij de baan. De beelden worden daar direct heen gestraald en gemonteerd. Natuurlijk zit overal een beetje tijdsverschil tussen, dus er komt een kleine vertraging in de uitzending." Bovenop deze reportage zet de organisatie live tracing & tracking in. Rahusen: "We leggen de lat heel hoog. Dat is onze bijdrage aan de positieversterking van de olympische zeilsport."

Over de Delta Lloyd Regatta

De Delta Lloyd Regatta 2010 begint op woensdag 26 mei en eindigt op zondag 30 mei. Het evenement maakt deel uit van de internationale ISAF World Cup serie voor olympische en paralympische klassen. Op zaterdag 29 mei staan de eerste twee Medal Races op het programma. De volgende acht vinden op zondag 30 mei plaats. De Delta Lloyd Kernploeg verschijnt in zes klassen aan de startlijn. De Nederlandse paralympiërs komen in de 2.4mR en Sonar in actie. Windsurfer Dorian van Rijsselberge en 2.4mR-zeiler Thierry Schmitter verdedigen in Medemblik hun titel van 2009.

Voor meer informatie, surf naar www.deltalloydregatta.org. Vanaf dit jaar verlopen zowel de inschrijving als de betaling volledig via de website.

Tekst: Diana Bogaards
Foto: Sander van der Borch

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: